ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 τρόποι για να καταλάβεις πως σου λένε ψέμματα - Τους αναλύει πρώην πράκτορας του FBI

Είναι τόσο απλοί, που θα εκπλαγείς μόλις δεις πόση διαφορά μπορεί να κάνει κάτι τόσο... μικρό.
3
'
pos-na-katalaveis-oti-sou-lene-psemata

Πόσες φορές στην ζωή σου έχεις ευχηθεί να μπορούσες να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέμματα ή όχι; Σίγουρα αρκετές. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που το να αναγνωρίζουν τυχόν ψεύτες είναι κάτι που κάνουν καθημερινά, όπως για παράδειγμα οι πράκτορες του FBI. 

Ένας εξ αυτών, ο Jack Schafer εξέδωσε ένα βιβλίο με μερικές τεχνικές που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος, όταν ήταν εν ενεργεία πράκτορας. Μάλιστα, είναι όλες τους τόσο απλές, που θα εκπλαγείς μόλις δεις πόση διαφορά μπορεί να κάνει κάτι τόσο... μικρό.

Οι τακτικές του FBI για να αναγνωρίσεις έναν ψεύτη

Ναι ή όχι;

Οι ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με το «ναι» ή το «όχι», δεν θα πρέπει να έχουν ως απάντηση το «μπορεί». Αν κάτι λοιπόν δεν είναι αλήθεια, δεν μπορεί να ήταν κάποτε αλήθεια ή να μην ήταν ποτέ.  Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να μην πουν την αλήθεια, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν την ψευδαίσθηση της αλήθειας χωρίς να την πουν εντελώς.  Άρα ενδέχεται να μας απαντήσουν αινιγματικά ή με υποθέσεις. Αν θέλεις να μάθεις αν κάποιος σου λέει την αλήθεια για κάτι, απλά κάνε μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή με ένα όχι αντίστοιχα.

Εάν δεν απαντήσουν με ένα από τα δύο, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν κάποιος σου δώσει μια περίπλοκη απάντηση σε μια άμεση ερώτηση, κάνε ξανά την ίδια ερώτηση. Εάν και την δεύτερη φορά δεν απαντήσει κάτι συγκεκριμένο και προτιμήσει τις υπεκφυγές, τότε σου λέει ψέμματα.

pos-na-katalaveis-oti-sou-lene-psemata-fbi

«Λοιπόν...»

Αν ρωτήσεις κάτι πολύ συγκεκριμένο κάποιον, ή ακόμα και κάτι γενικό, και η απάντησή του ξεκινά με τη λέξη «Λοιπόν», υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου λέει ψέμματα. Όταν ένα άτομο που απαντά σε μια άμεση ερώτηση ξεκινά με το «λοιπόν», αυτό υποδηλώνει ότι πρόκειται να δώσει μια απάντηση που γνωρίζει ότι ο ερωτών δεν περιμένει να ακούσει.

pos-na-katalaveis-oti-sou-lene-psemata-erevna

«Γιατί να σε πιστέψω»;

Όταν οι ειλικρινείς άνθρωποι κλίνονται να απαντήσουν στην παραπάνω ερώτηση, συνήθως απαντούν, «Επειδή λέω την αλήθεια» ή με κάποια παραλλαγή αυτής της φράσεις. Οι ψεύτες δεν μπορούν με ευκολία να σου απαντήσουν το ίδιο, επειδή ακριβώς δεν σου λένε την αλήθεια. Αντ 'αυτού, οι ψεύτες απαντούν με διάφορες φράσεις, όπως «Γιατί είμαι ένα ειλικρινές άτομο», «Δεν χρειάζεται να με πιστέψεις αν δεν θέλεις» ή «Δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέμματα». Η ερώτηση «Γιατί να σε πιστέψω;» είναι μια τακτική που λειτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

Φυσικά, τα παραπάνω δεν μπορούν να έχουν απόλυτη επιτυχία, αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν αρκετά στο να προσδιορίσεις  εάν κάποιος είναι ειλικρινής ή όχι. Εάν ένα άτομο απαντήσει απευθείας στις ερωτήσεις σου, τότε είναι πιο πιθανό να είναι ειλικρινές, ενώ αν θέλει να πάρει λίγο χρόνο ή αν διστάζει να σου απαντήσει, τότε αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι που πρέπει να σε βάλει σε υποψίες. Το αν τελικά θα πιστέψεις τον συνομιλητή σου ή όχι, αυτό έγκειται στην δική σου κρίση.

 

Αγαπημένο