ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 απλά βήματα για να εδραιώσεις νέες ρουτίνες

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις εξωτερικές συνθήκες αλλά μπορούμε να ελέγξουμε την αντίδρασή μας σε αυτές.
2
'
νέες ρουτίνες

Το 2021 είναι εδώ και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, όλοι έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

Για ακριβώς αυτό τον λόγο καλό είναι να  συνεχίζουμε να θέτουμε στόχους προσαρμοσμένους στα νέα δεδομένα.

Οι στόχοι μας και οι συνήθειες που εδραιώνουμε για να τους πετύχουμε  καθορίζουν και το πως θα διαχειριστούμε τις εκάστοτε εξωτερικές συνθήκες.

Τι γίνεται όμως αν έχουμε βρει τους στόχους αλλά και τα βήματα για να πετύχουμε τον κάθε έναν από αυτούς αλλά δεν ξέρουμε πως να εδραιώσουμε τις κατάλληλες ρουτίνες;

Υπάρχουν 3 απλά tips που θα σε βοηθήσουν να εδραιώσεις μια νέα ρουτίνα που συνάδει με τους στόχους σου.

Πρόσθεσε την νέα ρουτίνα στη to do list  σου.

Επειδή κάθε νέα συνήθεια χρειάζεται τουλάχιστον 66 μέρες για να εδραιωθεί μέχρι να γίνει αυτοματισμός, καλό είναι αυτές τις μέρες να την σημειώνουμε στη λίστα που φτιάχνουμε με τις υποχρεώσεις της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο ο εγκέφαλος θα πάρει εντολή πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Μια νέα συνήθεια στην αρχή ο εγκέφαλος δεν τη δέχεται εύκολα γιατί τον βγάζει από την ασφάλεια που είχε μέχρι τότε, και ο εγκέφαλος αγαπάει την ασφάλεια.Συνεπώς αν το έχεις κάθε μέρα γραμμένο, θα αρχίσει να γίνεται πιο εύκολο. Ακόμη και αν η νέα συνήθεια είναι να ξυπνάς νωρίτερα, σημείωσε την ώρα που θα ξυπνάς κάθε μέρα.

Επανάλαβε την ίδια ώρα κάθε μέρα

Επειδή ο εγκέφαλος πέρα από την ασφάλεια αγαπά και την τακτικότητα μιας και λειτούργει σαν ένας προγραμματιστής, αν θες να εδραιώσεις μια ρουτίνα, καλό είναι να επαναλαμβάνεις την διαδικασία κάθε μέρα την ίδια ώρα. Με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλός σου θα συνδέσει τη συγκεκριμένη ώρα με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Συνεπώς ενώ στην αρχή χρειάζεται κόπος και σκέψη για να  ενσωμάτωσεις τη νέα ρουτίνα στην καθημερινότητα σου, μετά από τις περίπου 66 μέρες που είπαμε θα γίνεται αυτόματα. Αυτόματα κάνουμε τα περισσότερα πράγματα στην καθημερινότητα χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μιας και έχουν γίνει αυτοματισμοί και δεν χρειάζεται να βάλουμε κόπο και σκέψη να το κάνουμε.

Επίλεξε έναν συγκεκριμένο χώρο

Με την ίδια λογική όπως με την συγκεκριμένη ώρα λειτουργεί και ο συγκεκριμένος χώρος. Επίλεξε για παράδειγμα, αν θες να εδραιώσεις τη ρουτίνα του διαλογισμού, έναν συγκεκριμένο χώρο μέσα στο σπίτι όπου θα διαλογίζεσαι κάθε μέρα. Ο συνδυασμός με την συγκεκριμένη ώρα θα κάνει πολύ πιο εύκολο για τον εγκέφαλο να επαναλαμβάνει κάθε μέρα χωρίς να βάζεις πολύ κόπο. Κάποια στιγμή δεν θα μπορείς χωρίς τον διαλογισμό μιας και είναι η νέα σου ρουτίνα.

Τα συγκεκριμένα tips θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την καθημερινότητα σου και την ποιότητα της ζωής σου μέσα από τις ρουτίνες που εσύ θα επιλέξεις. Αν επιλέξεις συνειδητά τις ρουτίνες που θες να βάλεις στη ζωή σου οι οποίες συνάδουν και με τους στόχους που έχεις θέσει, είναι δεδομένο πως σε λίγους μήνες θα έχεις μια καθημερινότητα που εσύ θα έχεις επιλέξει και μια ζωή που εσύ οδηγείς και δεν σε οδηγεί.

Μην ξεχνάς πως όλοι είμαστε οι συνήθειές μας, όλα αυτά τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά που κάνουμε κάθε μέρα. Κανένας κορονοϊός και καμία καραντίνα δεν μπορεί να επηρεάσει τις μικρές θαυματουργές που επιλεγείς να εξασκήσεις καθημερινά, αν φυσικά δεν τίθεται θέμα υγείας. Εσύ έχεις τον έλεγχο της καθημερινότητας με πανδημία ή χωρίς.

Αγαπημένο