ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα σωτήρια tips που θα προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια στην αποτρίχωση των ποδιών σου!

Δες τι να πρέπει να κάνεις για να μειώσεις τις φορές που κάνεις αποτρίχωση!
26.10.2022
1
'
Τα σωτήρια tips που θα προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια στην αποτρίχωση των ποδιών σου! Photo/ Istock

Είναι δεδομένο ότι για τις γυναίκες τα όμορφα, λεία αλλά και απαλά πόδια καθόλη την διάρκεια του χρόνου είναι must!

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι να μπορούμε να φοράμε κοντά φορέματα και φούστες, οποιαδήποτε στιγμή, αλλά και να νιώθουμε βελούδινο το δέρμα μας.

Πέρα όμως από το να βρούμε τον σωστό τρόπο για να αποτριχώνουμε τα πόδια μας είναι σημαντικό το αποτέλεσμα να έχει και διάρκεια. 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Αποτρίχωση με ζαχαρόπαστα: Η ανώδυνη μέθοδος για λεία και απαλά πόδια που πρέπει να δοκιμάσεις

Εικόνα
Τα Tips που θα σου λύσουν τα χέρια - για μεγαλύτερη διάρκεια στην αποτρίχωση των ποδιών σου!

 

 

Πώς όμως θα διατηρήσετε απαλά τα πόδια σας;

1. Προετοιμασία

Σίγουρα η προετοιμασία των ποδιών σας είναι πολύ σημαντική, ανεξάρτητα από τη μέθοδο αποτρίχωσης που υιοθετείτε. Μια έξυπνη ιδέα να συνδυάσετε την απολέπιση, εστιάζοντας σε δύσκολες περιοχές, όπως τα γόνατα και οι αστραγάλοι σας, προκειμένου να προστατεύσετε τα πόδια σας.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να μειώσετε και τις πιθανότητες να αποκτήσετε τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Η επένδυση σε ένα καλό scrub απολέπισης ή σε γάντια απολέπισης που θα σας βοηθήσουν να τρίψετε όλα τα σημεία του σώματός σας, θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα χρήσιμη.

Εικόνα
Τα Tips που θα σου λύσουν τα χέρια - για μεγαλύτερη διάρκεια στην αποτρίχωση των ποδιών σου!

 

2. Θερμοκρασία νερού

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πραγματικά ζεστό νερό, καθώς αυτό μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας και να αυξήσει τις πιθανότητες εγκαύματος με το ξυράφι.

Το χλιαρό νερό προς το κρύο είναι η ιδανική θερμοκρασία για το καλύτερο αποτέλεσμα στην αποτρίχωση σας, καθώς αυτή η θερμοκρασία θα βοηθήσει στο άνοιγμα των πόρων σας κάνοντας την πιο εύκολη.

Προφανώς, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ούτε παγωμένο νερό!

3. Επιλογή μέθοδος αποτρίχωσης

Αν η πρώτη σας επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε αποτριχωτικές κρέμες, φροντίστε να διαβάσετε καλά τις οδηγίες, αφού στις περιπτώσεις που μείνει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο δέρμα σας από το αναγραφόμενο, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε κάνει ένα δερματικό τεστ 24 ώρες πριν από την εφαρμογή της κρέμας σε μεγάλη περιοχή. Αυτό γίνεται για να καταλάβετε εάν έχετε αλλεργία στις χημικές ουσίες της κρέμας.

Ωστόσο αν επιλέξετε να ξυριστείτε με τον κλασικό τρόπο, τότε σας προτείνουμε να αντικαθιστάτε το ξυραφάκι σας όσο πιο συχνά γίνεται.

Η αποτρίχωση με κερί είναι επίσης, μια ακόμα εξαιρετική επιλογή στο σπίτι, ειδικά αν θέλετε αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας.

Εικόνα
Τα Tips που θα σου λύσουν τα χέρια - για μεγαλύτερη διάρκεια στην αποτρίχωση των ποδιών σου!

4. After care μετά την αποτρίχωση

Μόλις τελειώσετε με την αποτρίχωση, ξεπλύνετε καλά για να αφαιρέσετε την περίσσεια ποσότητα τζελ, κεριού ή κρέμας.

Αυτή θα ήταν η τέλεια στιγμή για να πάτε κάτω από κάποιο καλό φως και να ελέγξετε εάν ξεχάσατε κατά λάθος κάποια σημεία.

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε πάντα μετά την διαδικασία αποτρίχωσης ενυδατική κρέμα ή βούτυρο σώματος. Εστιάστε στις ξηρές περιοχές για να βοηθήσετε στη θρέψη του δέρματος!

Ρίξε μια ματιά: Πανάδες: Τι είναι, για ποιους λόγους εμφανίζονται και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Αγαπημένο