ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου;

3 τρόποι για να μακρύνεις πιο εύκολα τα μαλλιά σου
13.11.2020
2
'
makria mallia

Μπορεί το καρέ για μια ακόμη χρονιά να είναι hot κούρεμα, ειδικά μετά την εμφάνιση της Charlize Theron στα Oscar, όμως τα μακριά μαλλιά πάντα θα είναι στις top προτιμήσεις των κοριτσιών. Την άνοιξη λίγο ή πολύ μπαίνουμε σε μια διαδικασία να μακρύνουμε τα μαλλιά μας εν όψει καλοκαιριού.

Παρακάτω θα βρεις όλα τα τεσταρισμένα tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα.

Ξεκινά στρατηγικά

Αν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου ξεκίνα και με ένα κούρεμα. Ναι, με ένα κούρεμα. Περιόρισε τα φιλαρίσματα και κόψε στις άκρες σου σε ένα μήκος. Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσεις τα σπασίματα και τα μαλλιά σου θα μακρύνουν σε ένα μήκος. Το κάτω μέρος θα φαίνεται γεμάτο και πυκνό. Το συγκεκριμένο κούρεμα λέγεται straight cut, δηλαδή ένα ενιαίο μήκος στα τελειώματα.

Μην αφήνεις την ψαλίδα να κατοικοεδρεύει στην τρίχα σου. Μπορείς να την ξεφορτώνεσαι κάθε 1 ½ μήνα χωρίς να χάνεις μήκος. Αυτό έχει να κάνει με την τεχνική που χρησιμοποιεί ο κομμωτής σου.

Υπάρχουν περίοδοι που πιστεύουμε ότι τα μαλλιά μας δεν μακραίνουν. Τα μαλλιά δεν σταματούν να μακραίνουν, απλά σπάνε οι άκρες τους και για αυτό το λόγο δεν βλέπεις το μήκος τους να επιμηκύνεται. Για να το επιβεβαιώσεις, σε περίπτωση που βάφεις τα μαλλιά σου, τσέκαρε τη ρίζα. Τα δάχτυλα που θα μετρήσεις είναι οι πόντοι που μάκρυναν τα μαλλιά σου.

Όλα ξεκινούν από το τριχωτό

Μπορεί μέχρι τώρα να έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες όμως το σαμπουάν σου πρέπει να έχει ως στόχο να διατηρήσει το ph στο δέρμα του κεφαλιού, ουδέτερο. Κατά το λούσιμο ξέκλεψε λίγο χρόνο μέσα στο ντους σου και κάνε λίγο μασάζ στο τριχωτό. Το μασάζ δημιουργεί υπεραιμία στο δέρμα, η λειτουργία των θυλάκων ενισχύεται και γίνεται παραγωγή υγιούς τρίχας. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια ενυδατική μάσκα στις άκρες παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα. Η ενισχυμένη σύνθεση των συγκεκριμένων μασκών θα διατηρήσει το κούρεμα σου υγιές.

Προσοχή στα πιασίματα

Δείξε προσοχή στον τρόπο που πιάνεις τα μαλλιά σου. Μην πιάνεις σφιχτά τα μαλλιά σου καθώς η πίεση που ασκείται στο κεφάλι αδυνατεί το θύλακα και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις δημιουργούνται κενά αραίωσης στις φύτρες. Πιάσε χαλαρά τα μαλλιά σου και αν η δουλειά σου επιβάλλει αυστηρούς κότσους, αφού σχολάσεις κάνε ένα διάλειμμα και άφησέ τα κάτω μέχρι το επόμενο πρωί.

Αγαπημένο