ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μάθε πως θα κάνεις το απόλυτο λούσιμο για να έχεις λαμπερά μαλλιά

Τι σημαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς ο κάνονας 60/180 στο λούσιμο;
21.03.2022
1
'
Μάθε πως θα κάνεις το απόλυτο λούσιμο για ναέχεις λαμπερά μαλλιά shiny_hair

Λαδώνουν και τα δικά σου μαλλιά; Μήπως θα τα ήθελες πιο λαμπερά, σα να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο ή το πιο βασικό… πόση ανάγκη έχεις να μην λούζεσαι καθημερινά; Αν ψάχνεις και εσύ να βρεις την φόρμουλα για το πως θα διατηρείς τα μαλλιά σου λαμπερά και χωρίς να λαδώσουν για μέρες, το παρόν άρθρο είναι για σένα.

Το πιο βασικό που πρέπει αν κάνεις είναι το σωστό λούσιμο! Ναι, το σωστό λούσιμο! Πως όμως είναι ένα καλό λούσιμο σύμφωνα με τους ειδικούς; Γνωρίζεις για τον κανόνα 60/180; Αν όχι τότε συνέχισε την ανάγνωση.

Εικόνα
hair

 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το σωστό λούσιμο ξεκινά από το κατάλληλο σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών. Μην ξεχνάς πως το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου παίζει σημαντικό ρόλο, προσπάθησε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Στη συνέχεια πρέπει να δώσεις βάση στον κανόνα 60/180.

ΔΙάβασε επίσης : 4+1 λάθη που κάνεις και είναι θαμπά και άτονα τα μαλλιά σου

Κανόνας 60/180:

Η αναλογία 60/180, που ακολουθούν οι ειδικοί δείχνει τα δευτερόλεπτα που πρέπει να μένει το σαμπουάν στα μαλλιά, που κυμαίνονται από 60 δευτερόλεπτα για κοντά φυσικά μαλλιά και φτάνουν τα 180 δευτερόλεπτα για μακριά και ξηρά ή βαμμένα μαλλιά.

Μάλιστα, αν παρατηρήσουμε τη διαδικασία κατά τη διάρκεια του λουσίματος στο κομμωτήριο θα ανακαλύψουμε πως οι ειδικοί ακολουθούν αυτή την τεχνική στους πελάτες. Οι έρευνες δείχνουν πως στο σπίτι συνήθως δεν ξεπερνάμε τα 20 δευτερόλεπτα μασάζ πριν αφαιρέσουμε το σαμπουάν, ενώ οι ειδικοί μένουν πιστοί στον κανόνα 60/180.

Ίσως σε ενδιαφέρει : Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα και φυσικά

Να σημειωθεί επίσης πως θα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 1 λεπτό μασάζ κάθε φορά που λούζουμε τα μαλλιά μας, για να ενεργοποιήσουμε την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι.Το μασάζ στο scalp συνδέεται και με την ανάπτυξη της τρίχας.

Εικόνα
hair

Άρα ένα σωστό λούσιμο αποτελείται από το κατάλληλο προϊόν, τον απαραίτητο χρόνο αλλά και από το μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο scalp, ώστε το σαμπουάν να απορροφηθεί και να έχει καλύτερα αποτελέσματα, αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά και υγιή. 

Αγαπημένο