ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζω και πως τα πινέλα μακιγιάζ μου;

Μην το αμελείς! Είναι απαραίτητο!
2
'
pinela_makigiaz

Αν αγαπάς το μακιγιάζ, αν επιλέγεις να βάφεσαι καθημερινά, ή έστω κάποιες μέρες την εβδομάδα, τότε ξέρεις και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και η καθαριότητα σ' αυτά! Τα πινέλα και τα βουρτσάκια του μακιγιάζ είναι αυτά που έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα σου καθημερινά, οπότε συμβάλλουν και αυτά στη διατήρηση μίας υγιούς επιδερμίδας!

Τι σημαίνει αυτό; Καταρχήν, δεν θα πρέπει ποτέ μα ποτέ να δανείζεις τα πινέλα σου, ακόμα και στην αδελφή σου! Ο κίνδυνος να αποκτήσεις οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα, είναι μεγάλος! Επιπλέον, το να μην τα καθαρίζεις σωστά και συχνά, μετατρέπει τα πινέλα σε πηγές συσσώρευσης βακτηρίων και σκόνης, κάτι που σίγουρα θες να αποφύγεις! 

Η εμφάνιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμής, ερυθρότητας μέχρι και σοβαρότερων μολύνσεων, εξαρτάται και από τα πινέλα σου! Είτε επιλέγετε συνθετικά, είτε με αληθινή τρίχα, πρέπει να τα καθαρίζετε τακτικά και σωστά για να αποφύγετε τα μικρόβια και τους τυχόν ερεθισμούς.

pinela

Κάθε πότε να γίνεται ο καθαρισμός;

Οι περισσότεροι ειδικοί τονίζουν πως θα πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, ώστε να αποφεύγουμε τη βρωμιά και τα βακτήρια που αναπτύσσονται στις τρίχες τους!

pinela

Πώς πλένονται τα πινέλα; 

  1.  Προϊόντα ειδικά για το πλύσιμο των πινέλων, μπορούμε να προμηθευτούμε από τα μαγαζιά με καλλυντικά είδη σε διάφορες τιμές. Αγοράζοντας και χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σπρέι καθαρισμού πινέλων μακιγιάζ, ψέκασε το πινέλο σου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια καθαρή πετσέτα, για να σκουπίσεις απαλά το πινέλο. Επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι το πινέλο να μην αφήνει πλέον κατάλοιπα προϊόντων στην πετσέτα και άφησέ το να στεγνώσει εντελώς, τοποθετώντας το οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα.
  2. Ο δεύτερος τρόπος είναι πλένοντάς τα. Με σαμπουάν και μαλλακτική κρέμα, όπως δηλαδή τα δικά σου μαλλιά. Με χλιαρό νερό, βάλε μικρές σταγόνες με τη σειρά, ξέπλυνε και επανέλαβε μέχρι να μην έχει κατάλοιπο από make up ή σκιές. Μην τρίβεις με φόρα τα πινέλα, θέλει απαλές κινήσεις με τη φορά των τριχών! Για να στεγνώσει σωστά το πινέλο, άφησέ το στην άκρη ενός πάγκου, με τη βάση του να ακουμπά στον πάγκο και τις τρίχες να είναι στον αέρα, ώστε να έχεις το σχήμα όπως είναι, ακέραιο!

 

 

Αγαπημένο