ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βeauty routine: Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας

Με ποια σειρά μπαίνουν τα προϊόντα περιποίησης;
3
'
ρουτίνα ομορφιάς σωστή σειρά Istock

H σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, διότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό και λαμπερό.

Αν δεν ακολουθήσουμε τη σωστή σειρά στην εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας μας, θα αντιμετωπίσουμε τρία προβλήματα: 

  • Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη διεισδύσουν τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων. Τα κρεμώδη προϊόντα, με πλούσια σύσταση, θα δημιουργήσουν ένα φράγμα στο δέρμα μας, που θα εμποδίσει οποιοδήποτε άλλο προϊόν, με πιο λεπτή ή υγρή σύσταση, να περάσει. 
  • Μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά, αν τα δραστικά συστατικά τους δεν απορροφηθούν από το δέρμα μας.
  • Επίσης, αν τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων δε συνδυαστούν σωστά μεταξύ τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακυρώσει το ένα τη δράση του άλλου.
Εικόνα
ρουτίνα ομορφιάς σωστή σειρά
Shutterstock

Τα 4 βασικά βήματα της πρωινής ρουτίνας ομορφιάς

Βήμα 1

Καθαρισμός

Ένα απαλό υγρό καθαρισμού ή ένας αφρός είναι το πρώτο προϊόν που πρέπει να εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας το πρωί, για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και τυχόν υπολείμματα των προϊόντων που χρησιμοποιήσαμε το προηγούμενο βράδυ. Φυσικά, αν το δέρμα σου δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες, μπορεί να καθαριστεί ακόμη και με σκέτο νερό. Προσοχή όμως στη θερμοκρασία του, διότι το ζεστό ίσως δημιουργήσει τυχόν ερεθισμούς.

Βήμα 2

Ορός

Αμέσως μετά τον επιμελή καθαρισμό της επιδερμίδας μας καλό θα ήταν να εφαρμόσουμε έναν ορό. Ιδανικός για το πρωί είναι ένας ενυδατικός.

Βήμα 3

Ενυδάτωση

Στη συνέχεια το πρόσωπό μας είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τα θρεπτικά συστατικά της ενυδατικής μας κρέμας.

Βήμα 4

Αντηλιακή προστασία

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή, για να εφαρμόσουμε την αντηλιακή μας. Είναι απαραίτητη, για να δημιουργήσει μία ασπίδα προστασίας και να μας προστεύσει από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Αγαπημένο