ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ασπίδα προστασίας κάτω από τον ήλιο

Όλα όσα θέλεις (και πρέπει) να ξέρεις για τα αντηλιακά!
3
'
αντηλιακά προστασία Istock

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για την επιδερμίδα μας 365 ημέρες το χρόνο διότι οι ακτίνες UV που εκπέμπει ο ήλιος είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η επιλογή λοιπόν της κατάλληλης αντηλιακής κρέμας είναι μία σημαντική απόφαση αν θέλεις να προστατευτείς από τη φωτογήρανση.

Οι ακτίνες UV που εκπέμπει ο ήλιος διακρίνονται σε δύο τύπους, τις UVA (ageing) και τις UVB (burning) που όμως δεν επηρρεάζουν με τον ίδιο τρόπο την επιδερμίδα μας. Οι ακτίνες UVA επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος και προκαλούν δυσχρωμίες ενώ οι ακτίνες UVB ευθύνονται για το 96% των περιπτώσεων των ηλιακών εγκαυμάτων και βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η χρήση λοιπόν αντηλιακών προϊόντων με SPF (Sun protection Factor) είναι η μοναδική λύση
για υγιές και νεανικό δέρμα.

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό για τον τύπο του δέρματός σου

 1. Αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, φακίδες, καίγεσαι συνεχώς στον ήλιο και δεν μαυρίζεις ποτέ τότε το κατάλληλο αντηλιακό για σένα πρέπει να έχει SPF 50 και  φωτοπροστατευτικά φίλτρα UVA & UVB.
 2. Αν η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτόχρωμη και μαυρίζεις σπάνια τότε το αντηλιακό για το πρόσωπό σου πρέπει να έχει SPF 50.
 3. Aν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου είναι καστανό, η επιδερμίδα σου είναι μέτρια ανοιχτή κι όταν μαυρίζεις αποκτά η επιδερμίδα σου μπρονζέ χρώμα τότε το ιδανικό SPF για σένα είναι το 30.
 4. Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα και καστανά σκούρα μάλλια και μάτια το κατάλληλο SPF είναι το 30.
 5. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα επίλεξε μία αντηλιακή κρέμα με την ένδειξη «oil free»
 6. ενώ αν έχεις ξηρή διάλεξε που να προσφέρει ενυδάτωση.
Εικόνα
αντηλιακά όσα θέλεις να ξέρεις
Shutterstock

Extra tips

 • Όσο μεγαλύτερος είναι ο SPF στο αντηλιακό προϊόν που χρησιμοποιείς τόσο λιγότερη ακτινοβολία UV φτάνει στη επιδερμίδα του προσώπου σου.
 • Να θυμάσαι ότι εφαρμόζουμε -πάντα σε καθαρό πρόσωπο- πρώτα την ενυδατική μας κρέμα και στη συνέχεια βάζουμε την αντηλιακή. Μη ξεχνάς ποτέ την περιοχή του λαιμού.
 • Aπόφυγε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες 10.00-15.00 διότι εκείνο το χρονικό διάστημα οι ακτίνες UV είναι πιο επικίνδυνες.
 • Καλό θα ήταν να εφαρμόζεις την αντηλιακή σου κρέμα μισή ώρα πριν βγεις από το σπίτι ώστε να δώσεις λίγο χρόνο στο προϊόν να δράσει.
 • Επίλεξε γυαλιά ηλίου που φιλτράρουν τις ακτίνες UV.
 • Μη ξεχνάς ποτέ το καπέλο σου.
   
Αγαπημένο