ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 tips για να κόψεις τα μαλλιά σου σαν επαγγελματίας κομμωτής

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς να θρηνείς μετά!
07.01.2021
3
'
tips για να κόψεις τα μαλλιά σου

Λόγω της πρώτης καραντίνας, τον Μάρτιο, πάρα πολλοί μπήκαν στην διαδικασία να κόψουν τα μαλλιά τους μόνοι τους, μιας και τα κομμωτήρια παρέμειναν κλειστά για αρκετό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το μετάνιωσαν πικρά, μιας και είτε κουρεύτηκαν... στραβά, είτε έκοψαν περισσότερο μήκος από αυτό που ήθελαν αρχικά. Αν μέχρι τώρα δεν είχες πειραματιστεί ή αν θέλεις να μπεις στην διαδικασία να κάνεις μια δοκιμή σχετικά με το αν μπορείς να κουρέψεις τα μαλλιά σου με επιτυχία, υπάρχουν ορισμένα tips που θα σου φανούν χρήσιμα.

Οι αρχικές χωρίστρες

Σε στεγνά και ίσια μαλλιά, κάνε μια χωρίστρα στην μέση, η οποία θα ξεκινάει από την κορυφή του κεφαλιού σου και θα καταλήγει στο λαιμό σου. Μετά, χώρισε την κεντρική σου χωρίστρα σε τέταρτα (σε τούφες δηλαδή που θα τελειώνουν οι δύο πάνω από τα αυτιά σου και εκεί θα ξεκινούν οι άλλες δύο από την κάθε μεριά). Στην συνέχεια πιάσε με την χτένα σου κομμάτια περίπου 2 εκατοστών (αυτά είναι που θα κόψεις).

Το σωστό χτένισμα

Δεδομένου ότι έχεις πιάσει τα μαλλιά σου με λαστιχάκια ή με κλάμερ, χτένισέ τα πολύ καλά ώστε να μην υπάρχουν κόμποι. Εδώ μπορείς να κάνεις και άλλες χωρίστρες με την χτένα σου.

Το κούρεμα

Μέτρα με την χτένα σου, όπως είπαμε στο πρώτο βήμα και κόψε 1 με 2 εκατοστά από το τέλος της κάθε τούφας.

Ο έλεγχος

Το μήκος των μαλλιών σου στην πλάτη σου, είναι ο οδηγός για τα μπροστά. Κόψε τις μπροστινές σου τούφες και μην ξεχνάς να χτενίζεις τα μαλλιά σου καθώς κουρεύεσαι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την χτένα σου και έναν καθρέφτη για να δεις αν είναι ίσια. Επανέλαβε την διαδικασία, μέχρι να είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του μήκος των μαλλιών σου, αλλά και με το γενικότερο κούρεμα.

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!