ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 tips για να μην μυρίσουν «τσίκνα» τα μαλλιά σου - Τι να κάνεις αν τελικά συμβεί

Σε όλες μας έχει τύχει!
3
'
τσίκνα στα μαλλιά τι να κάνεις Istock

Δε νοείται Τσικνοπέμπτη χωρίς ψήσιμο και... τσίκνα. Όμως, όσο και αν απολαμβάνουμε αυτό το έθιμο, καμιά μας δεν θέλει να μυρίζουν άσχημα τα μαλλιά της, και ειδικά μυρωδιές όπως ο καπνός. Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν αν σου έλεγα πως υπάρχει τρόπος για να μην μυρίσουν «τσίκνα» τα μαλλιά σου αλλά και να σώσεις την κατάσταση αν συμβεί το «μοιραίο»; 

Θα βρεις τα δικά μου tips παρακάτω:

Πιάσε τα μαλλιά σου ψηλά

Αν τα μαλλιά σου είναι πιασμένα ψηλά, σε μια πλεξίδα ή μια αλογοουρά, είναι πιο πιθανό να τη γλιτώσεις, αν προσέχεις φυσικά. Καλύτερα να ψήσετε έξω σε αυλή ή μπαλκόνι, και φρόντισε το κεφάλι σου να μην είναι κοντά στον καπνό.

Βάλε ένα φουλάρι 

Ένας άλλος τρόπος ώστε να μην μυρίσουν τα μαλλιά σου την Τσικνοπέμπτη, είναι να τα προστατεύσεις με ένα φαρδύ φουλάρι, το οποίο κατά 90% θα τα κρατήσει ασφαλή και θα απορροφήσει τυχόν καπνό και μυρωδιά.

Εικόνα
τσίκνα στα μαλλιά τι να κάνεις
Istock

Η προετοιμασία είναι το παν

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και η «σωτηρία» των μαλλιών σου είναι το παν. Μπορείς από πριν να τα έχεις ψεκάσει με κάποιο άρωμα για τα μαλλιά (θα τα βρεις σε επιλεγμένα καταστήματα) ώστε τελικά να μυρίζουν όμορφα κατά την διάρκεια του ψησίματος αλλά και μετά. Το συγκεκριμένο βήμα/tip θα πρέπει να γίνει συνδυαστικά με τα υπόλοιπα.

Τι να κάνεις αν τελικά τα μαλλιά σου μυρίσουν «τσίκνα»

Όσο και αν το προσπάθησες, το μοιραίο συνέβη και τα μαλλιά σου μυρίζουν. Μην πανικοβάλλεσαι, υπάρχει τρόπος να σωθείς και λέγεται dry shampoo. Ψέκασε τις ρίζες αλλά και τα μήκη των μαλλιών σου και θα απορροφήσει την μυρωδιά. Δες εδώ πώς να το χρησιμοποιήσεις σωστά.
 

Αγαπημένο