ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 3+1 επιβλαβή συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις στα σαμπουάν του εμπορίου!

Δες ποια είναι και βεβαιώσου ότι δε συμπεριλαμβάνονται στα σαμπουάν που αγοράζεις:
20.12.2022
1
'
Τα 3+1 επιβλαβή συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις στα σαμπουάν του εμπορίου! istock

Μπορεί να μην το ήξερες όμως είναι σημαντικό να ελέγχεις πάντα τις ετικέτες και τα συστατικά του σαμπουάν που χρησιμοποιείς, καθώς μπορεί να περιέχει συστατικά επιβλαβή τόσο για εσένα όσο και για το περιβάλλον.

Παρακάτω είναι κάποια από τα κοινά και όχι τόσο καλά συστατικά που περιέχονται στα σαμπουάν και πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή.

1.Λαυρυλοθειικό αμμώνιο η θειϊκό λαουρεθικό νάτριο:

Είναι γνωστό ότι τα θεϊκά άλατα είναι ιδιαίτερα ισχυρά απορρυπαντικά που ουσιαστικά δρουν μέσω μίας χημικής αντίδρασης, στην οποία συνδυάζονται με το σμήγμα του τριχωτού της κεφαλής μας και με το νερό. Με το ξέπλυμα του σαμπουάν τα θεϊκά άλατα παίρνουν όλα τα υπολείμματα μαζί τους!

Να σημειωθεί ότι ενώ καθαρίζουν, είναι πιθανό να βλάψουν τα μαλλιά και να τα κάνουν ιδιαίτερα εύθραυστα όσο και να αυξήσουν το ανεπιθύμητο φριζάρισμα.

Εικόνα
Τα 3+1 επιβλαβή συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις στα σαμπουάν του εμπορίου!

2.Λαουρυλοθειικό νάτριο:

Πρόκειται για ένα θειικό άλας που πιθανώς μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τα ωοθυλάκια όταν χρησιμοποιηθεί στο τριχωτό της κεφαλής. Εκτός αυτού έχει και κάποιες πρόσθετες τοξικές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Στην περίπτωση που έχεις βαμμένα ή ξηρά μαλλιά, είναι αναγκαίο να το αποφύγεις καθώς μπορεί τόσο να ξεθωριάσει το χρώμα σου, όσο και να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που είναι απαραίτητα.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Προκαλεί απώλεια μνήμης; Μελέτη απαντά!

3.Parabens:

Ένα πολύ γνωστό συστατικό που είναι ιδιαίτερα επιβλαβές, τα parabens.

Αυτά ουσιαστικά έχουν την χρησιμότητα του συντηρητικού για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων σε καλλυντικά και σαμπουάν.

Τα parabens έχουν τη δυνατότητα να μιμηθούν την ορμόνη οιστρογόνο και έχουν συνδεθεί με την αυξημένη ανάπτυξη, των καρκινικών κυττάρων του μαστού!

Εικόνα
Τα 3+1 επιβλαβή συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις στα σαμπουάν του εμπορίου!

4.Αλκοόλ:

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες αλκοόλες έχουν και το αποτέλεσμα της ξήρανσης και όσο πιο ψηλά εμφανίζονται στην λίστα των συστατικών, τόσες περισσότερες οι αλκοόλες που περιέχει το προϊόν.

Κάποιες αλκοόλες που δεν είναι τόσο επιβλαβής για τα ξηρά μαλλιά ξεκινούν με ‘C’ ή ‘S’.

Αυτές έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν  την υγρασία στα μαλλιά σας!

Μάθετε ακόμα: Εμβόλιο γρίπης: Αυτές είναι οι κατηγορίες πολιτών που θα μπορούν να εμβολιάζονται έναντι της γρίπης δωρεάν και χωρίς συνταγή

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock
Αγαπημένο