ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να αφαιρέσεις το ακρυλικό νυχιών μόνη σου, χωρίς να καταστρέψεις τα νύχια σου!

Αφαίρεσε βήμα βήμα το μανικιούρ από τα νύχια σου, σαν επαγγελματίας!
2
'
νύχια αφαίρεση ακρυλικού istockphoto

Θέλεις να αφαιρέσεις το ακρυλικό μανικιούρ αλλά δεν έχεις τον χρόνο ή την υπομονή να πας στο σαλόνι ομορφιάς; Δεν χρειάζεται να τα ξεκολλήσεις (πόσω μάλλον να τα δαγκώσεις!) Η αφαίρεση του ακρυλικού σημαίνει επίσης αφαίρεση κάποιων στρώσεων της φυσικής επιφάνειας των νυχιών. Συνήθως αυτό έχει ως αποτέλεσμα λεπτά, αδύναμα και κατεστραμμένα νύχια. Και αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο! Έχε υπόψη σου, ακόμη κι αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, μπορεί να βλάψεις τα φυσικά σου νύχια, ανάλογα με τον τρόπο που η τεχνικός τα εφάρμοσε. Ωστόσο, αν η διαδικασία της αφαίρεσης γίνει με υπομονή ίσως να μην έχεις πρόβλημα.

Δες ακόμη: Τι να προσέξεις όταν βάφεις τα νύχια μόνη σου για να τα διατηρήσεις υγιή

1ο βήμα: Κόψε τα νύχια σου με νυχοκόπτη

Χρησιμοποίησε έναν κανονικό νυχοκόπτη για να κόψεις τα νύχια σου είτε σε καμπυλωτό σχήμα είτε ίσιο, αφήνοντας μια μικρή απόσταση.

2ο βήμα: Λίμαρε όσο το δυνατόν περισσότερο το ακρυλικό

:Ξεκίνα να λιμάρεις ολόκληρη την περιοχή που καλύπτει το ακρυλικό. Αναζήτησε μια αρκετά τραχιά λίμα για να λιμάρεις καλά την επιφάνεια. Πρόσεξε να μην πληγώσεις το δέρμα γύρω από τα νύχια με την άκρη της λίμας.

Εικόνα
istockphoto

 

3ο βήμα: Μούλιασε τα νύχια σου στο ασετόν

Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό: Μια μέθοδος είναι να τοποθετήσεις από ένα κομμάτι βαμβακιού εμποτισμένο με ασετόν πάνω σε κάθε νύχι και στη συνέχεια να τα τυλίξεις με αλουμινόχαρτο, ξεχωριστά. Διαφορετικά, μούλιασε τα δάχτυλά σου σε ένα μπολ με ασετόν. Είναι πιο απλό, αλλά η τεχνική του μπολ είναι πολύ σκληρή σ το δέρμα σου και χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Εάν ακολουθήσεις αυτήν τη διαδρομή, βούτηξε μόνο τις άκρες των νυχιών στο μπολ για να αποφύγεις την ξηρότητα της επιδερμίδας. Μόλις λιμάρεις το ακρυλικό, μούλιασε τα νύχια σε ασετόν, για όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να διαλυθεί το προϊόν. Μπορείς επίσης να ζεστάνεις το ασετόν ώστε να επιταχύνεις τη διαδικασία: βάλε το μπολ με το ασετόν σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό.

Διάβασε ακόμη: Manicure Guide: Ανακάλυψε το ιδανικό σχήμα νυχιών για σένα

Να θυμάσαι το εξής: χρησιμοποιείς το ασετόν μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο, γιατί μπορεί εύκολα να ερεθίσει το αναπνευστικό σου σύστημα.

4ο βήμα: Ξύσε απαλά τα τελευταία κομμάτια ακρυλικού

Αφού εμποτιστούν τα νύχια με ασετόν, ξύσε το μαλακωμένο ακρυλικό χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο στικ αφαίρεσης, επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί όλο το προϊόν. Μπορεί να υπάρχουν μερικές μικρές επιφάνειες ακρυλικού που έχουν μείνει οπότε χρειάζεται να επιμείνεις.Μαλάκωσε την επιφάνεια του νυχιού με το buffer και λίμαρε ξανά.

5ο βήμα: Προστάτεψε τα νύχια σου από μελλοντική φθορά

Το ακρυλικό μπορεί να επηρεάσει τα φυσικά νύχια. Εάν αγαπάς το ακρυλικό αντί για το τζελ ή το σελάκ, προσπάθησε να κάνεις ένα διάλειμμα από αυτά κάθε μήνα για μία εβδομάδα, ώστε να διατηρήσεις την υγεία των νυχιών σου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάνε μια θεραπεία ενδυνάμωσης νυχιών για να αποφύγεις το σπάσιμο των νυχιών.

Εικόνα
istockphoto

 

Για να προσφέρεις μια ακόμη πιο εντατική περιποίηση, κάλυψε τα νύχια σου με ξηρό λάδι και στη συνέχεια τύλιξε κάθε χέρι σε μια ζεστή πετσέτα για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα: πιο λαμπερά, πιο δυνατά νύχια σε χρόνο μηδέν!

Διάβασε ακόμη: Τι αποκαλύπτουν τα νύχια σου για την υγεία σου

Αγαπημένο