ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όλοι οι τρόποι για να διατηρήσεις το φυσικό σου κολλαγόνο

Στην ηλικία των πρώτων -άντα πιθανώς να παρατηρήσεις την πρώτη γραμμή ή ρυτίδα, που ξαφνικά εμφανίζεται στο πρόσωπό σου. Μη σε πιάνει πανικός γιατί υπάρχουν τρόποι να αναπληρώσεις το φυσικό κολλαγόνο που χάνεται και ευθύνεται για τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό σου.
5
'
therapeies prosopou

Ναι είναι αλήθεια. Ακόμα κι αν διανύεις την δεκαετία των τριάντα και ανεξάρτητα από το πόσο καλά έχεις φροντίσει το δέρμα σου, είναι αναμενόμενο να χάσεις όγκο  σε σημεία, φυσιολογικά ως μέρος της διαδικασίας γήρανσης – γεγονός που δημιουργεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, και συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών «Ένας από τους κύριους υπαίτιους της διαδικασίας γήρανσης, είναι η απώλεια κολλαγόνου, που παρατηρείται καθώς μεγαλώνουμε. 

Στην πραγματικότητα, κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 ετών χάνουμε 1-2% του φυσικού κολλαγόνου από το δέρμα μας, δηλαδή του συνδετικού ιστού του σώματός μας. Μέχρι την ηλικία των 40 ετών έχουμε χάσει το 10 με 20% του κολλαγόνου μας και από την ηλικία των 50 το 20-40%. Με λιγότερο κολλαγόνο, το δέρμα  εμφανίζεται χαλαρό, οι λεπτές γραμμές αρχίζουν να φαίνονται, τα μάγουλα χάνουν τον όγκο τους και αρχίζουν και αυτά να πέφτουν».

Μπορείς να αναστρέψεις τη διαδικασία;

Όπως ίσως κατάλαβες είναι εξαιρετικά σημαντικό, να αναπληρώνεις το χαμένο κολλαγόνο σου, προκειμένου να αντιστρέψεις ή τουλάχιστον να επιβραδύνεις αυτές τις προειδοποιητικές ενδείξεις της γήρανσης.

Τα άσχημα νέα είναι ότι απλά η εφαρμογή μίας κρέμας κολλαγόνου δεν αρκεί. Το μέγεθος των μορίων κολλαγόνου σε αυτές τις κρέμες είναι πολύ μεγάλο, ώστε να διεισδύσει στους πόρους στο δέρμα μας και να φτάσει να αυξήσει σημαντικά την πυκνότητα του κολλαγόνου. Τα καλά νέα είναι ότι οι πρόσφατες καινοτομίες στην φροντίδα του δέρματός μας οδήγησαν σε προϊόντα κολλαγόνου και σε θεραπείες, που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Ορίστε δύο τρόποι ενίσχυσης του φυσικού κολλαγόνου, που συμβάλλουν άμεσα στη μείωση των ρυτίδων και του χαλαρωμένου δέρματος που ενδείκνυνται και για γυναίκες και για άνδρες.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

mesotherapeia

Το υαλουρονικό οξύ είναι η καλύτερη ουσία για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για την αναζωογόνηση και για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, χωρίς να προκαλείται αλλεργική αντίδραση, καθώς το υαλουρονικό είναι φυσικό συστατικό του οργανισμού μας. Το υαλουρονικό οξύ, εμπλουτισμένο με βιταμίνες, εγχέεται (με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας) στο μεσαίο στρώμα του δέρματος.  Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα μόρια του νερού, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και φρεσκάδα στο δέρμα και παράλληλα ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου. Έτσι η επιδερμίδα αναγεννάται και γίνεται πάλι λαμπερή.

Διάβασε επίσης: Τα σημεία που δε φαντάζεσαι ότι προδίδουν την ηλικία σου

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά και η ίδια η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου 6 μήνες. Έχει εφαρμογή σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και μετά τη θεραπεία η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται κανονικά.

Ραδιοσυχνότητες Accent

therapeia

Άλλη μία ιδανική, μη επεμβατική μέθοδος, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και παράλληλα προκαλεί σύσφιξη, είναι το Accent ή αλλιώς ραδιοσυχνότητες.

Η λειτουργία του βασίζεται στη θερμότητα. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα να συρρικνωθούν τα λιποκύτταρα, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς λαμπερό και λείο πρόσωπο, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη.

Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες επαναλαμβάνεται κάθε μία εβδομάδα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 3-4 συνεδρίες. Είναι γρήγορη και εντελώς ανώδυνη και μετά την εφαρμογή μπορείς να επιστρέψεις άμεσα στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Οι περιοχές του προσώπου, που μπορεί να εφαρμοστεί είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στα μάγουλα, με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη.

Διάβασε επίσης: Υαλουρονικό νέας γενιάς: Το μυστικό για να φαίνεσαι νεότερη

Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί με πολύ καλά αποτελέσματα είναι στο προγούλι, όπου συρρικνώνει το λίπος και βελτιώνει την επιδερμική χαλάρωση.

Τέλος εφαρμόζεται και στην περιοχή του λαιμού, όπου το δέρμα εκεί είναι αρκετά λεπτό και λόγω του ότι βρίσκεται συχνά εκτεθειμένο στον ήλιο, εμφανίζεται ζαρωμένο και χαλαρωμένο.

Συνδυασμός θεραπειών για καλύτερα αποτελέσματα

Η μεσοθεραπεία μπορεί άνετα να συνδυαστεί με τις ραδιοσυχνότητες. Με αυτόν τον τρόπο διεγείρονται δυναμικά οι ινοβλάστες και η ελαστίνη, επιτυγχάνοντας ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα σύσφιξης και ενυδάτωσης.

Διάβασε ακόμα: Μεσοθεραπεία: Τα 3 νέα είδη για extra λαμπερό δέρμα

Αγαπημένο