ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ημιμόνιμο μανικιούρ: Κάθε πότε επιτρέπεται να κάνεις και πόσο επικίνδυνες είναι οι λάμπες για την υγεία σου

Μάθε πως θα αποφύγεις τους κινδύνους για τα νύχια σου!
25.05.2022
1
'
Ημιμόνιμο μανικιούρ: Καθέ πότε επιτρέπεται να κάνεις και πόσο επικίνδυνες είναι οι λάμπες για την υγεία σου manicure

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες των γυναικών αποτελεί το μανικιούρ και κυρίως το ημιμόνιμο μιας και έχει δώσει την καλύτερη λύση για να μην χαλάνε τα νύχια από τις δουλειές του σπιτιού.  Άψογο αποτέλεσμα, λάμψη και φυσικά, διάρκεια. 

Μπορεί η διαδικασία του ημιμόνιμου να είναι ίδια με του απλού μανικιούρ αλλά οι τιμές είναι διαφορετικές. Ειδικά αν το κάνει κάποιος ειδικός, αλλά ακόμη και αν το προσπαθήσετε μόνες σας οι τιμές των βερνικιών αλλά και τα υπόλοιπα υλικά κοστίζουν παραπάνω, το αποτέλεσμα όμως θα σας αποζημιώσει.

Εκτός όμως από το αποτέλεσμα, από τη συχνότητα που γίνεται το ημιμόνιμο μανικιούρ παραμονεύουν και πολλοί κίνδυνοι.

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη: Βάλια Χατζηθεοδώρου: Έκανε το πιο απλό αλλά ταυτόχρονα καλοκαιρινό μανικιούρ που θα λατρέψεις!

Εικόνα
manicure

Μάθε πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το ημιμόνιμο μανικιούρ και τι μπορεί να προκαλέσει:

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, η χρήση της ειδικής λάμπας που βοηθά το συνθετικό υλικό του ημιμόνιμου μανικιούρ να στεγνώσει στο λεπτό, προκαλεί βλάβη στο DNA του δέρματος, που είναι και ο κύριος ένοχος για τον καρκίνο του δέρματος!

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες που προτιμούν αυτή την τεχνική, αλλά για όσες το επαναλαμβάνουν πολύ συχνά. Το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα νύχια αλλά και στο δέρμα όταν η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα.

Οι γυναίκες που ανανεώνουν το ημιμόνιμο μανικιούρ κάθε εβδομάδα διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς περνούν κάθε φορά 10 λεπτά κάτω από το υπεριώδες φως που στεγνώνει τα νύχια.

Το συγκεκριμένο φως εκπέμπει ακτίνες UVA, η υψηλή έκθεση στις οποίες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του μελανώματος!

Εικόνα
manicure

Διάβασε εδώ: Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Το νέο girly μανικιούρ που έκανε θα το λατρέψεις!

Αν θέλεις και εσύ να αισθανθείς λίγη περισσότερη ασφάλεια όταν κάνεις το μανικιούρ σου τότε χρειάζεται να γνωρίζεις τα εξής:

  • Για τα κανονικά βερνίκια νυχιών προτιμήστε το παραδοσιακό στέγνωμα και αποφύγετε τον στεγνωτήρα.
  • Αν προτιμάτε το μανικιούρ με τζελ, μην το επαναλαμβάνετε κάθε εβδομάδα και φροντίστε να αφήνετε τα νύχια σας να ξεκουραστούν για κάποιες μέρες πριν το επαναλάβετε. Ιδανικά περισσότερες από 15 ημέρες.
  • Ζητήστε από την αισθητικό αντί για απλή κρέμα, στο μασάζ χεριών να χρησιμοποιήσει μια αντηλιακή! Ακούγεται παράξενο όμως ο δείκτης προστασίας θα λειτουργήσει ευεργετικά στο δέρμα.  
Εικόνα
manicure
Αγαπημένο