ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Nέα ενέσιμα fillers προσώπου με φυσικό αποτέλεσμα 

Kαινούργια είδη, νέες χρήσεις και πολλά πλεονεκτήματα εξασφαλίζουν τα νέα ενέσιμα υλικά που μπορούν να σβήσουν  αποτελεσματικά τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο με τον πιο εύκολο τρόπο.
4
'
fillers shutterstock

Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή των fillers έφερε τα πάνω κάτω στην πλαστική χειρουργική. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.  Καλύπτοντας έτσι τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Παρόλα αυτά οι εξελίξεις δεν σταματούν, αντίθετα στοχεύουν σε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο ασφαλή αποτελέσματα. 

Ένα από τα πιο δημοφιλή fillers είναι το υαλουρονικό οξύ που αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές ενέσιμο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον. Είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα, αφού άλλωστε αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας, και δεν προκαλεί αλλεργίες. Τι έχει αλλάξει όμως σε ότι αφορά τη χρήση του στον τομέα της αντιγήρανσης; 

Ο Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, είναι ο ειδικός που μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για τoν διαφορετικό τρόπο που χρησιμοποιούνται πλέον τα ενέσιμα fillers. 

Από την τοπική χρήση στη μεσοθεραπεία 

Πλέον η δράση του υαλουρονικού οξέως δεν περιορίζεται μόνο στο γέμισμα των ρυτίδων τοπικά, αφού βρίσκει κι άλλες εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η μεσοθεραπεία, που εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο για να του προσφέρει λάμψη, καθώς και ενυδάτωση εκ των έσω. Το υαλουρονικό οξύ δηλαδή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο με μικρές βελόνες εξασφαλίζοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης και λάμψης. 

Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις που επιθυμούμε να δώσουμε όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά ή στις παρειές – μάγουλα (το σημείο εκείνο του προσώπου που του προσδίδει ένα οβάλ σχήμα). Σημεία από τα οποία χάνεται συνήθως ο όγκος κατά τη διαδικασία της γήρανσης, αδειάζοντας έτσι το πρόσωπο. Με την τοποθέτηση του υαλουρονικού στα κατάλληλα σημεία, τονίζουμε τα ζυγωματικά και το αποτέλεσμα δείχνει πιο φυσικό. 

Διαφορετικά είδη υαλουρονικού για διαφορετικές εφαρμογές

Εκτός από την τοποθέτηση του υλικού στα κατάλληλα σημεία για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μεγάλη σημασία έχει και η εφαρμογή του κατάλληλου είδους υαλουρονικού στην εκάστοτε περιοχή από τον ειδικό. Έτσι πιο λεπτόρευστο υλικό θα χρησιμοποιηθεί στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας, ενώ πιο παχύρευστο για τις ρυτίδες έκφρασης. 

Ανάλογα με το είδος του το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου για να: 

-Επαναφέρει τον όγκο του προσώπου, μεταξύ άλλων σε παρειές, ζυγωματικά και πηγούνι (διάρκεια 18 – 24 μήνες). 

-Βελτιώσει τις πτυχές σε παρειές, πηγούνι, κάτω τριτημόριο προσώπου και ρινοχειλικές αύλακες ενώ ενδείκνυται για την πλήρωση των βαθιών εντυπωμάτων (διάρκεια έως 15 μήνες). 

-Βελτιώσει τις περιοχές γύρω από τα χείλη, το στόμα και τα μάτια, καθώς επίσης μειώνει και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών (διάρκεια έως 12 μήνες). 

Μπορούν τα fillers να χρησιμοποιηθούν και στα μάτια;

Ένα από τα νέα είδη των fillers υαλουρονικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή γύρω από τα μάτια και ειδικά στην πολυσυζητημένη και δύσκολη περιοχή που ονομάζεται Tear Trough!

Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και η διαδικασία έγχυσης σχετικά απλή. Απαιτείται, ωστόσο, πολύ καλή γνώση της ανατομίας της περιοχής καθώς και προσεκτικός σχεδιασμός πριν την έγχυση από τον γιατρό. 

Ποια ειναι η διάρκεια των νέων ενέσιμων fillers;

Σε σχέση με το παρελθόν που η εφαρμογή των ενέσιμων fillers απαιτούσε επανάληψη ακόμα και δύο φορές το χρόνο ή το λιγότερο κάθε δώδεκα μήνες, η επέκταση του διαστήματος επανάληψης των νέων fillers στους 15 ή στους 18 μήνες θεωρείται σίγουρα ένα ακόμα πλεονέκτημα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η διάρκεια του αισθητικού αποτελέσματος μπορεί να διαρκέσει ακόμα και δύο χρόνια. 

Πονάει η εφαρμογή των νέων ενέσιμων fillers;

Και φυσικά το καλύτερα στο φυλάμε για το τέλος! Μάθε λοιπόν ότι η νέα προηγμένη γενιά εμφυτευμάτων διαθέτει ενσωματωμένο αναισθητικό τοπικής δράσης (λυδοκαΐνη) με αποτέλεσμα το αίσθημα του πόνου να μηδενίζεται! 

 

 

Αγαπημένο