ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μεσοθεραπεία: Τα 3 νέα είδη για extra λαμπερό δέρμα

Ποια είναι τα καινούργια υλικά που έχουν προστεθεί στο κοκτέιλ τις μεσοθεραπείας;
3
'
fillers shutterstock

Μεγαλώνοντας θα ανακαλύψεις ότι η ενυδατική σου κρέμα δεν αρκεί για να εξασφαλίσεις λαμπερό πρόσωπο. Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια θεραπεία που εξασφαλίζει τροφή, βαθιά ενυδάτωση και κυρίως  αναζωογόνηση στο δέρμα σε όλες τις ηλικίες. Πολύ δε περισσότερο όσο μεγαλώνεις και χάνεται η ελαστικότητα και η σπαργή του δέρματος.

Ο Θεόδωρος Βουκίδης, Πλαστικός Χειρουργός εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη μεσοθεραπεία και τα νεότερα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτού τους είδους τη θεραπεία.

«Η μεσοθεραπεία γίνεται με μικρο-ενέσεις, πολύ κοντά η μία στην άλλη στο χώριο, δηλαδή το μεσαίο στρώμα του δέρματος με τις οποίες διοχετεύονται σε μικρές ποσότητες μείγμα βιταμινών, ιχνοστοιχείων, ενζύμων ή και άλλα υλικά, Μεχρι τώρα τα συστατικά αυτά  αναζωογονούσαν  το δέρμα και προωθούσαν την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης εξασφαλίζοντας ελαστικότητα, λάμψη και πιο νεανική όψη.

Σήμερα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, και πλέον οι σύγχρονες μεσοθεραπείες, έχουν μεγαλύτερη ποικιλία συστατικών που έχουν προστεθεί στις ενέσεις μεσοθεραπείας, μαζί με τα παλιά – παραδοσιακά συστατικά, όπως ήταν η αγγινάρα, η καφεινη και τα απλά αμινοξέα, που χρησιμοποιούνταν σε διάφορες  μικρές παραλλαγές από το 1955 (ναι, η μεσοθεραπεία εφαρμοζεται από το 1950 σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου)» εξηγεί ο Πλαστικός.   

Ποια είναι όμως αυτά τα καινούργια υλικά που έχουν προστεθεί στο κοκτέιλ της μεσοθεραπείας εξασφαλίζοντας ακόμα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα καθώς και τον τρόπο δράσης τους;

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Ένα από αυτά τα νέα υλικά είναι το υαλουρινικό οξύ το οποίο το χρησιμοποιούσαν οι πλαστικοί κυρίως στα fillers για το γέμισμα των ρυτίδων. Σήμερα σε διαφορετική μορφή και πυκνοτητα, το χρησιμοποιούμε πλεον και στη μεσοθεραπεία στο πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Ο απλός τρόπος δράσης στηρίζεται στο ότι καθώς διαχέεται στο δέρμα απορροφά νερό μέσα από τον οργανισμο, και επομένως ενυδατώνει σε βάθος την  επιδερμίδα. Επιπλέον δίνει και όγκο στο πρόσωπο που ως γνωστό με το πέρασμα του χρόνου χάνεται. Αλλα αυτό θα το δουμε παρακάτω. 

Συχνότητα επαναλήψεων και διάρκεια αποτελέσματος: Συνήθως 2 έως τρεις επαναλήψεις ανά διαστήματα 2 εβδομάδων, είναι αρκετές να δώσουν αποτέλεσμα που θα διαρκέσει μέχρι και ένα χρόνο.

Μεσοθεραπεία με αυτόλογο λίπος

Είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει μέχρι τώρα η Πλαστική Χειρουργική. Είναι μια τεχνική που ευρύτατα εφαρμόζεται από το 1985, άσχετα με το αν είναι πιο διαδεδομένη τα τελευταία 10 χρόνια καθώς έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία συλλογής, επεξεργασίας λίπους που το λαμβάνεται  συνήθως από την περιοχή της κοιλιάς, των γονάτων και της μέσης της γυναίκας, το πολτοποιημένο διάλυμα πλούσιο σε λιποκύτταρα και σε βλαστοκύτταρα που προέρχονται από το λίπος, εγχύεται σε διάφορα σημεία του δέρματος του προσώπου. Τα βλαστοκύτταρα έχουν την ιδιότητα να ενσωματώνονται με τα κύτταρα του δερματικού ιστού προκαλώντας αναγέννηση του δέρματος και εντυπωσιακά εμφανή ανανέωση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και  το ντεκολτέ.  

Συχνότητα επαναλήψεων και διάρκεια αποτελέσματος: Δύο επαναλήψεις της θεραπείας σε διάστημα ενός μηνός, είναι συνήθως αρκετές για αποτέλεσμα που θα κρατήσει αρκετούς μήνες.

Μεσοθεραπεία με φυτικά βλαστοκύτταρα

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εξέλιξη της μεσοθεραπείας με βλαστοκύτταρα. Λέγοντας φυτικά βλαστοκύτταρα εννοούμε φυτικές ουσίες (και όχι οργανικές) που τις λαμβάνουμε από εκχυλίσματα φυτών και κυρίως φρούτων ( τροπικά φρούτα, φράουλες, μήλα και τελευταία και κάποια λαχανικά όπως το αγγούρι). Φυσικά απαιτείται άκρως εξειδικευμένη και χρονοβόρα επεξεργασίας. Φυτοβλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια στις πολύ υψηλής ποιότητας κρέμες προσώπου  που συνήθως έχουν υψηλή τιμή αλλά εμφανή διαφορά στο αισθητικό αποτέλεσμα που παρέχουν. 

Ο συνδυασμός και των τριών θεραπειών -υαλουρονικού, αυτόλογου λίπους και φυτοβλαστοκυττάρων μαζί με τις ειδικές βιταμίνες που περιλαμβάνει η μεσοθεραπεία μπορεί να δώσει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μακράς διάρκειας καθώς παρέχονται στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα «δομικά υλικά» που με το πέρασμα του χρόνου είναι σε έλλειψη. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στον οργανισμό να παράγει καινούργια «δομή» και «θρέψη» στην επιδερμίδα, σαν να ήταν στην πρώτη νεανική ηλικία, τότε που είναι όλα ακόμα άφθονα και δραστικά.

Συχνότητα επαναλήψεων και διάρκεια αποτελέσματος: Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί δυο με τρεις φορές ανά 40 ημέρες η έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε περιπτώσει όπου υπάρχουν σοβαρά σημάδια γήρανσης αλλά η γυναίκα δεν θέλει να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση. 

Διάβασε ακόμα: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τα νέα ενέσιμα fillers

Αγαπημένο