ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Online αγορές: 4 παγίδες στις οποίες δεν πρέπει να πέσεις

Τώρα με την καραντίνα ειδικά, οι χρεωστικές μας έχουν πάρει φωτιά!
3
'
online-agores-pagides

Όλες οι γυναίκες λίγο πολύ, αγαπάμε τα ψώνια και ειδικα τις online αγορές, αφού μπορείς να τις κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου, με ιό ή όχι, με κρύο ή όχι κ.ο.κ. Όμως, όσο ενημερωμένη και να είσαι, υπάρχουν κάποιες παγίδες στις οποίες κατά καιρούς μπορεί να έχουμε πέσει, και που πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό και το πορτοφόλι σου, ώστε να μην υποπέσεις ξανά στο ίδιο σφάλμα. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Η παγίδα με το άγνωστο online site

Αυτή είναι ίσως και η πιο σημαντική, και για αυτό την βάζω πρώτη. Αν δεις κάποιο site για online αγορές, το οποίο μπορεί να έχει πολύ καλές τιμές (έως και πάρα πολύ καλές τιμές), αλλά είναι άγνωστο και κυρίως δεν έχει το ειδικό σήμα που δηλώνει ότι είναι verified, τότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις αγορές από εκεί. Στην καλύτερη περίπτωση δεν θα έρθουν ποτέ τα πράγματά σου και στην χειρότερη θα υποκλέψουν τα στοιχεία της κάρτας σου.

online-agores-pagides

Η παγίδα με το κομμάτι σε συγκλονιστική έκπτωση

Και εκεί που είσαι αμέριμνη στο αγαπημένο σου site για online αγορές, βλέπεις ένα κομμάτι με συγκλονιστική έκπτωση. Αμέσως το βάζεις στο καλάθι σου και επίσης αμέσως έχεις πέσει σε μια ακόμα παγίδα. Δυστυχώς, κάποιος λόγος θα υπάρχει πίσω από αυτή την έκπτωση και είτε το ρούχο θα είναι ελαττωματικό, είτε πολύ εκκεντρικό (και για αυτό έχει μείνει), είτε εκτός μόδας κλπ. Αναρωτήσου αν χρειάζεσαι πραγματικά το συγκεκριμένο κομμάτι και τότε και μόνο τότε, αγόρασέ το. 

online-agores-pagides-ekptoseis

Η παγίδα με το «ένα ρουχαλάκι ακόμα... τι πειράζει»;

Δεν είναι τυχαίο που εν μέσω καραντίνας, οι online αγορές έχουν εκτοξευθεί κυριολεκτικά. Λίγο που βαριέσαι, λίγο που είσαι όλη μέρα στο διαδίκτυο, ίσως πέσεις και εσύ στην παγίδα του να παίρνεις πράγματα που όχι μόνο δεν χρειάζεσαι, αλλά δεν πρόκειται να φορέσεις και άμεσα. Βάλε φρένο στον εαυτό σου και σίγουρα θα σε ευγνωμονείς.

online-agores-pagides-ipoklopi

Η παγίδα με την υποκλοπή στοιχείων

Αυτή είναι η δεύτερη πιο σημαντική παγίδα στις online αγορές, και πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Κυκλοφορούν πάρα πολλές απάτες με δήθεν μαγαζιά που χαρίζουν δωροεπιταγές, σε διαφημίσεις online αλλά και σε διάφορα sites στο διαδίκτυο. Συνήθως, σου ζητάνε διάφορα προσωπικά στοιχεία προκειμένου να μπεις στο διαγωνισμό, τα οποία και χρησιμοποιούν για διάφορους λόγους. 

Σε κάθε περίπτωση, επίστησε την προσοχή σου σχετικά με το τι αγοράζεις και από που, κάνε έξυπνες επιλογές και σίγουρα δεν θα βγεις χαμένη...

Αγαπημένο