ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η βιταμίνη C σύμμαχος για ένα λαμπερό πρόσωπο

Η βιταμίνη C έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σου. Μάθε και εσύ ποια είναι αυτά.
2
'
βιταμίνη c iStock

Τα serum και οι κρέμες με βιταμίνη C έχουν γίνει γνωστά για κάποιο λόγο. Γιατί δουλεύουν πραγματικά! Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες για το δέρμα είτε έχεις λεπτές γραμμές, είτε ερυθρότητα είτε σκληρή επιφάνεια δέρματος.

Η Ειδικός Melinda Ratini, Δερματολόγος-Κοσμετολόγος ,αναλύει τα οφέλη της βιταμίνης C για ένα πιο λαμπερό και υγιές δέρμα.

1.Προστατεύει από τον ήλιο

Τα αντιοξειδωτικά της βιταμίνης C μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το υπεριώδες φως. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ορό δέρματος βιταμίνης C αντί για αντηλιακό. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει το SPF αφού δεν απορροφά τις ακτίνες UVA ή UVB. Αλλά αν το υπεριώδες φως εισχωρήσει στο δέρμα σου, αναφέρει η ειδικός, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του.

2.Μπορεί να μειώσει τα μαύρα στίγματα

Τα προϊόντα φροντίδας δέρματος με βάση τη βιταμίνη C μπορεί να μειώσουν τα σημάδια που είναι πιο σκούρα από το υπόλοιπο δέρμα σου, κάτι που ονομάζεται υπερχρωματισμός, σύμφωνα με την ειδικό.

3.Ενισχύει το κολλαγόνο

Εικόνα
κολλαγόνο δέρματος
iStock

 

Αυτή η πρωτεΐνη υπάρχει φυσικά στο δέρμα σου και βοηθά στην αποφυγή χαλάρωσης του δέρματος. Αλλά το σώμα σου επιβραδύνει την παραγωγή κολλαγόνου καθώς μεγαλώνεις. Η βιταμίνη C που εφαρμόζεται στο δέρμα μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου, βοηθώντας το ήδη υπάρχον κολλαγόνο στο δέρμα σου.

Πώς να εφαρμόσεις τη βιταμίνη C

Εικόνα
πλύσιμο προσώπου
iStock

 

Βάλε κρέμα ή Serum με βιταμίνη C μετά το πλύσιμο του προσώπου σου και πριν εφαρμόσεις ενυδατική λοσιόν.

Μην ξεχνάς :Δοκίμασε πάντα τα νέα προϊόντα που χρησιμοποιείς σε μια μικρή περιοχή πριν τα εφαρμόσεις σε ολόκληρο το πρόσωπό σου. Σε περίπτωση που ο ερεθισμός δεν υποχωρήσει ακόμα και μετά το πλύσιμο με άφθονο νερό, συμβουλέψου άμεσα τον δερματολόγο σου!

Αγαπημένο