ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έλαιο jojoba για τα μαλλιά σου: Όλα τα οφέλη και οι χρήσεις του

Τι αναφέρουν έρευνες.
3
'
έλαιο jojoba Shutterstock

Το έλαιο jojoba ή αλλιώς λάδι τζοτζόμπα έχει πάρα πολλά οφέλη για τα μαλλιά σου και μπορεί να τα κάνει πιο δυνατά αλλά και λαμπερά. Είναι από τα καλύτερα φυσικά έλαια για μακριά μαλλιά και η ενυδατική του ιδιότητα, είναι ευρέως γνωστή. Πώς μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις και από πού προέρχεται;

Τι είναι το λάδι jojoba 

Το λάδι ojoba είναι ένα έλαιο το οποίο βγαίνει από τους σπόρους του φυτού jojoba. Το φυτό jojoba είναι θάμνος και προέρχεται από τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αναπτύσσεται στις ερημικές περιοχές της Αριζόνα, στη νότια Καλιφόρνια και στο Μεξικό. Το λάδι του εν λόγω φυτού ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στα καλλυντικά το 1970 και σήμερα, μπορείς να το βρεις σε πάρα πολλά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης μαλλιών.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το λάδι Jojoba 

Το έλαιο Jojoba έχει λιπαρή σύνθεση, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα. Μπορεί επίσης να προστεθεί στα μαλακτικά μαλλιών για να προσφέρει πρόσθετη προστασία από ξηρότητα, σπάσιμο και ψαλίδα. Το λάδι μπορεί επίσης να ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής και όπως αναφέρουν αρκετές έρευνες, χρησιμοποιείται και σαν φυσική θεραπεία κατά της πιτυρίδας. Το λάδι Jojoba είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα που θρέφουν τα μαλλιά, όπως βιταμίνη C, βιταμίνες Β και Ε, χαλκό και ψευδάργυρο. Επειδή ενισχύει τα μαλλιά, πιστεύεται επίσης ότι το λάδι jojoba μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση. Το λάδι ενυδατώνει τα θυλάκια των μαλλιών κάτι που αποτρέπει την ξηρότητα που οδηγεί σε τριχόπτωση. Αυτή η πεποίθηση ωστόσο δεν υποστηρίζεται από κάποια έρευνα.

Εικόνα
jojoba έλαιο οφέλη
Shutterstock

 

Η χρήση του Jojoba για ενυδάτωση στα μαλλιά και το δέρμα είναι η βασική του χρήση. Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνεται από το ότι είναι ως βασικό συστατικό στα περισσότερα σαμπουάν και μαλακτικά. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά, πως το λάδι jojoba μπορεί πράγματι να αποτρέψει το σπάσιμο των μαλλιών και την γενικότερη φθορά τους. Θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμο στη θεραπεία της πιτυρίδας, του ξηρού τριχωτού της κεφαλής και να χρησιμοποιηθεί ως αντιφλεγμονώδες.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λάδι σαν μάσκα μαλλιών, να το βάλεις μέσα στο σαμπουάν σου ή να πάρεις σαμπουάν και μαλακτικό  μαλλιών που το περιέχουν.

Τι αναφέρουν έρευνες για το λάδι Jojoba 

Έρευνεςπου αναδημοσιεύει το healthline.com αναφέρουν πως δεν χρειάζεται να ανησυχείς αναφορικά με την ασφάλεια του λαδιού Jojoba. Παρόλα αυτά, σε δοκιμές τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα για ευαισθητοποίηση του δέρματος, παρατηρήθηκαν λίγες περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης. Ως εκ τούτου, η αλλεργία στο λάδι jojoba είναι σπάνια και η χρήση του λαδιού τοπικά (ειδικά για τα μαλλιά) θεωρείται σχετικά ασφαλής. Η χρήση του λαδιού τοπικά για τη φροντίδα των μαλλιών θεωρείται επίσης ασφαλής εάν είσαι έγκυος ή θηλάζεις, πάντα φυσικά με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου. 

Παρόλα αυτά, μπορεί να έχεις κάποιου είδους αλλεργία στο συγκεκριμένο λάδι. Για τον λόγο αυτό, δοκίμασε μια μικρή ποσότητα σε ένα σημείο του σώματός σου και αν 24 ώρες μετά δεν έχεις ερεθισμό ή φαγούρα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άφοβα.
 

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!