ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έχεις ακμή στο πρόσωπο; Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις

Μάθε τι σημαίνει η ακμή ανάλογα με το πού βρίσκεται στο πρόσωπό σου.
2
'
Έχεις ακμή στο πρόσωπο; Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις istockphoto

Αυτό το επαναλαμβανόμενο σπυράκι που δε λέει με τίποτα να φύγει σου λέει κάτι; Σύμφωνα με τις αρχαίες κινεζικές τεχνικές– αν και δεν υπάρχουν καθόλου επιστημονικά στοιχεία- η ακμή του αυτιού να προκαλείται από προβλήματα στα νεφρά ή η ακμή που έχεις στα μάγουλα  να οφείλεται στο συκώτι σου.

Η ειδικός Δρ.Cynthia Cobb ,νοσοκόμα που ειδικεύεται στην υγεία, την αισθητική και τα καλλυντικά εξηγεί:

«Όσο δυσάρεστο κι αν ακούγεται αυτό, προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς και να δημιουργήσουμε έναν χάρτη προσώπου με βάση στοιχεία και επιστήμη. Ρίξτε μια ματιά στον τρόπο αντιμετώπισης της ακμής που επιμένει  με βάση εξωτερικούς, μετρήσιμους παράγοντες του τρόπου ζωής.»

Ακμή γύρω από την γραμμή των μαλλιών σας; Φροντίστε καλύτερα τα μαλλιά σας

Η ακμή που περιβάλλει τη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπό σας μοιράζεται επίσης το όνομα "ακμή pomade." Οι πομάδες βρίσκονται σε παχύρευστα συχνά προϊόντα με βάση το ορυκτέλαιο. Αυτό το συστατικό αποτρέπει την έξοδο από το φυσικό λάδι ή το σμήγμα στα θυλάκια των μαλλιών μας. Αυτό το μπλοκάρισμα δημιουργεί ένα σπυράκι.

Εάν έχετε τακτικά σπυράκια κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε παχύρευστα προϊόντα πομάδας, να πλένετε το πρόσωπό σας μετά την εφαρμογή ή να είστε επιμελής και να χρησιμοποιείτε ένα πιο ελαφρύ σαμπουάν.

Ακμή στα μάγουλά σας; Ελέγξτε το τηλέφωνό σας και τις μαξιλαροθήκες

Πιθανότατα έχετε ίχνη E. coli και άλλων βακτηρίων στο τηλέφωνό σας. Και όποτε κρατάτε το τηλέφωνό σας στο πρόσωπό σας, εξαπλώνετε αυτά τα βακτήρια στο δέρμα σας, προκαλώντας δυνητικά περισσότερη ακμή. Η επίμονη ακμή στη μία πλευρά του προσώπου σας τείνει να οφείλεται σε βρώμικα τηλέφωνα, μαξιλαροθήκες και άλλες συνήθειες όπως το να αγγίζετε το πρόσωπό σας.

Ακμή στο σαγόνι σας; Είναι πιθανώς ορμονικό

Εδώ είναι όπου η χαρτογράφηση προσώπων είναι πραγματικά ακριβής. Η ακμή του πηγουνιού και της γνάθου προκαλείται συχνά από διακυμάνσεις στις ορμόνες, καθώς και διαταραχή του ενδοκρινικού σας συστήματος. Συνήθως οφείλεται σε υπερβολικά ανδρογόνα, που υπερδιέγερση των αδένων που εκρίνουν λιπαρότητα και φράζουν τους πόρους. Οι ορμόνες μπορεί να αυξηθούν κατά τη διάρκεια ενός εμμηνορροϊκού κύκλου (μια εβδομάδα πριν από την περίοδο) ή μπορεί να οφείλονται σε αλλαγή ή να ξεκινήσουν με φάρμακα ελέγχου των γεννήσεων.

Η ανισορροπία των ορμονών μπορεί επίσης να σχετίζεται με τη διατροφή. Μπορεί να έχετε ακούσει πώς η διατροφή επηρεάζει την ακμή, αλλά μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει ασθενής συσχέτιση.

Ακμή στο μέτωπο και τη μύτη σας; Μάλλον έχετε πολύ λιπαρό δέρμα

Εάν η ακμή ξεσπά κατά κύριο λόγο στην περιοχή της ζώνης Τ, σκεφτείτε το άγχος και την λιπαρότητα του προσώπου σας. Μια μεγάλη μελέτη 160 ανδρών μαθητών γυμνασίου στη Σιγκαπούρη διαπίστωσε ότι το υψηλό στρες δεν επηρεάζει την έκκριση λιπαρότητας, αλλά μπορεί να κάνει την ακμή πιο σοβαρή.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ίδιο μη κερδοσκοπικό περιοδικό «Acta Dermatο», διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ξύπνησαν κουρασμένοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν και ακμή.

Άρα, φαίνεται ότι το άγχος και ο ύπνος ξεκινούν έναν φαύλο κύκλο με την  ακμή. Εάν παρατηρήσετε ένα μοτίβο, δοκιμάστε να διαλογιστείτε πριν από το κρεβάτι ή εξασκήστε έναν καλό και ποιοτικό ύπνο. Η ακρόαση μουσικής ή η άσκηση (ακόμη και για ένα λεπτό) είναι επίσης φυσικοί τρόποι για την ανακούφιση του στρες.

Χαρτογράφηση της ακμής στο πρόσωπο

Αυτή η σύγχρονη έκδοση της χαρτογράφησης προσώπων μπορεί να είναι ένα χρήσιμο σημείο εκκίνησης για την αποσαφήνιση της αιτίας του ξεσπάσματος της ακμής σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

Αγαπημένο