ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πότε κλείνουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία για το καλοκαίρι 2021

Μέχρι πότε θα πηγαίνουν σχολείο οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.
2
'
dhmotiko sxoleio istock

Η φετινή σχολική χρονιά, κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως λειψή, δεδομένων των επιδημιολογικών συνθηκών. Ο κορoνοϊός «κράτησε» τα παιδιά για καιρό στο σπίτι μη επιτρέποντας τα δια ζώσης μαθήματα παρά μόνο τα εξ’ αποστάσεως με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Παρά το πρωτόγνωρο της υπόθεσης, οι μαθητές φαίνεται πως ανταποκρίθηκαν θετικά στην μέθοδο αυτή.

Απ’ την στιγμή που επέστρεψαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες, δεν απέμεινε ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα για την αποπεράτωση των μαθημάτων. Ήδη τα μαθήματα για το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ολοκληρώθηκαν στις 11 Ιουνίου με το Γενικό Λύκειο να κάνει πρεμιέρα στις Πανελλήνιες τη Δευτέρα 14-6-2021, ενώ τα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) ξεκίνησαν την Τρίτη 15-6-2021.

Εικόνα
panellhnies
istock 

 

Πότε θα κλείσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, θα ολοκληρώσουν την σχολική χρονιά στις 25 Ιουνίου 2021. Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ξεκαθάρισε σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη στο Open, ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν πριν τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας πως δεν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων.

Να σημειωθεί ότι οι Πανελλήνιες διεξάγονται με την απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας απέναντι στον κορονοϊό. Οι υποψήφιοι, οι εκπαιδευτικοί, και το λοιπό προσωπικό θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας εντός και εκτός των εξεταστικών κέντρων. Στις αίθουσες θα υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός, ενώ θα τηρείται αυστηρά η απόσταση του 1,5 μέτρου. Θα είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής και η χρήση αντισηπτικού.

Διάβασε ακόμα: Παγώνη για AstraZeneca: Να δοθούν άμεσα σαφείς οδηγίες

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!