ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Χαρτζιλίκι και παιδί: Πόσα να του δώσεις και πότε να ξεκινήσεις

Μάθε γιατί και από πότε πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται χρήματα τα παιδιά
24.05.2021
3
'
xartziliki paidia istock

Αν το παιδί σού ζήτησε να παίρνει και εκείνο χαρτζιλίκι αλλά δεν ξέρεις πόσα χρήματα να του δώσεις κι αν είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, είμαι εδώ για σένα.

Γιατί να παίρνουν τα παιδιά χρήματα

Αρχικά, είναι καλό να του δίνεις χαρτζιλίκι γιατί αυτή είναι η πρώτη τους επαφή με τα χρήματα και την αξία τους. Επιπλέον, είναι ένας καλός τρόπος να του μάθεις όσα χρειάζεται για την αποταμίευση αλλά και το …concept των χρημάτων. Μπορείς να το δεις ως έναν τρόπο να του μάθεις πολύτιμα μαθήματα όπως οι συνετές αγορές αλλά και η αποταμίευση που είπα πιο πάνω.

Πόσα χρήματα να του δώσω;

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας σχετικά με τα χρήματα που μπορείς να του δώσεις γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που διαφέρουν κατά περίπτωση. Ένας -πολύ- γενικός κανόνας αναφέρει πως μπορείς του δώσεις 5€ -10€ τη βδομάδα και ανάλογα με τα οικονομικά του σπιτιού. Επιπλέον, υπάρχει ακόμα ένας που αναφέρει πως πρέπει να του δίνεις 1€ για κάθε χρόνο ζωής. Δηλαδή, αν το παιδί είναι 7 ετών, θα πάρει χαρτζιλίκι 7€.

Διάβασε περισσότερα για το πότε να ξεκινήσεις να του δίνεις χρήματα και για το αν πρέπει να το πληρώνεις για να κάνει δουλειές στο 4moms.gr

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!

Σχετικά άρθρα