ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Covid-19: Να στείλεις το παιδί σου κατασκήνωση;

Τα 6 μέτρα πρόληψης που χρειάζεται να ξέρεις και να λάβεις.
07.06.2021
3
'
κατασκήνωση τι πρέπει να προσέξεις istock

Τα καλά νέα είναι ότι επιτρέπεται τα παιδιά να πάνε κατασκήνωση. Η κατασκήνωση όμως φέτος το καλοκαίρι θα είναι μια διαφορετική εμπειρία. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ συστήνει να φοράνε μάσκες σχεδόν συνεχώς και να γίνονται όσο γίνεται περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες στην κατασκήνωση, καθώς ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από το να συνωστίζονται τα παιδιά σε κάποιο κλειστό χώρο.

Τα 6 βασικά μέτρα προστασίας

Τα βασικά βήματα που χρειάζεται να κάνεις πριν στείλεις επομένως το παιδί σου κατασκήνωση με βάση τις συστάσεις του CDC είναι τα εξής:

  1. Εξήγησε στο παιδί ότι θα πρέπει να φορά μάσκα κατά τη παραμονή του στην κατασκήνωση. Η χρήση μάσκας στις κατασκηνώσεις δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και όλο το προσωπικό και τους εθελοντές, αν και εξετάζεται κατά πόσο πρέπει να γίνει εξαίρεση για όσους έχουν εμβολιασθεί πλήρως και με τις δύο δόσεις. Εξήγησέ του ότι θα πρέπει να βγάζει τη μάσκα του μόνο  όταν κολυμπά, όταν κοιμάται, όταν τρώει ή πίνει.
  2. Εξήγησέ του επίσης ότι και θα πρέπει να προσέχει να μην κολλάει με τα άλλα παιδάκια το ένα δίπλα στο άλλο, όταν παίζει.
  3. Πριν στείλεις το παιδί σου κατασκήνωση θα πρέπει να κάνεις μια συζήτηση μαζί του για να του εξηγήσεις ότι δεν πρέπει να μοιράζεται τα παιγνίδια, τα βιβλία του και άλλα αντικείμενα.
  4. Συζήτησε με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης για να βεβαιωθείς ότι το παιδί σου θα έχει το δικό του ατομικό ντουλαπάκι για τα προσωπικά είδη και το  δικό τους στρώμα ύπνου (που πρέπει να απολυμαίνεται πριν και μετά τη χρήση).
  5. Βεβαιώσου επίσης μετά από συζήτηση με τους υπεύθυνους ότι την ώρα του φαγητού, τα παιδιά θα κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο.
  6. Βεβαιώσου τέλος ότι οι δραστηριότητες θα είναι εξωτερικές. Οι ομαδικές συγκεντρώσεις, χορωδίες και παιγνίδια πρέπει να γίνονται σε ανοικτούς χώρους. Το ίδιο ισχύει για όλα τα αθλήματα. Αν μια δραστηριότητα στην κατασκήνωση πρέπει να γίνεται μέσα, ο χώρος πρέπει να αερίζεται καλά και όλα τα παράθυρα να μένουν ανοικτά.
Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!

Σχετικά άρθρα