ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τα οικολογικά κρεβάτια κατά του σεξ που δεν αντέχουν δεύτερο άτομο

Οι φήμες, το βίντεο με το πείραμα και η απάντηση της εταιρίας.
3
'
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τα οικολογικά κρεβάτια κατά του σεξ

Κυριολεκτικά viral έχουν γίνει οι φωτογραφίες και τα βίντεο των κρεβατιών στο Ολυμπιακό χωριό των αθλητών του Τόκιο, με πολλούς να αναρωτιούνται αν τα φαινομενικά υπερβολικά ελαφριά κουτιά από χαρτόνι, στα οποία στηρίζεται το στρώμα που κοιμούνται οι αθλητές έχουν σχεδιαστεί για να... σταματήσουν την όρεξη για ερωτική δραστηριότητα των αθλητών κατά την διάρκεια των αγώνων.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι τα χαρτόνια στα οποία στηρίζονται τα κρεβάτια είναι ό,τι πιο οικολογικό μπορούσαν να σκεφτούν, αλλά αυτό δεν έπεισε και πολλούς. Αρκετοί μάλιστα τα έχουν ονομάσει ''κρεβάτια κατά του σεξ" ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως οι υπεύθυνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν την μετάδοση του COVID - 19.

Οι φόβοι για την εξάπλωση του ιού στους αγώνες, ειδικά στο ήδη πολύ μικρό χωριό των αθλητών, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες με τρεις αθλητές να είναι θετικοί για τη μόλυνση, ενώ έξι αθλητές και δύο στελέχη από την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας μπήκαν σε καραντίνα αφού είχαν στενές επαφές με κρούσμα.

Διάβασε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Οι Έλληνες αθλητές με τις συμμετοχές και το αναλυτικό πρόγραμμα

Το πείραμα με το κρεβάτι και η απάντηση της κατασκευάστριας εταιρίας

Παρά τα όσα ακούγονται, φαίνεται να υπάρχει ένας πιο πρακτικός (και μη σεξουαλικός) λόγος για τον οποίο τα κρεβάτια ήταν κατασκευασμένα από χαρτόνι: Αποτελούν μέρος του σχεδίου βιωσιμότητας των Αγώνων. Ο βασικός σκελετός του κρεβατιού είναι κατασκευασμένος από ανακυκλώσιμο χαρτόνι, ενώ τα στρώματα είναι από πολυαιθυλένιο τα οποία θα ανακυκλώνονται σε πλαστικά προϊόντα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατασκευάστρια εταιρία Airweave δηλώνει βέβαιη πως το κρεβάτι μήκους 2,1 μέτρων μπορεί να συγκρατήσει βάρος περίπου 200 κιλών. «Είναι ισχυρότερα από τα ξύλινα κρεβάτια», είπε ο Takashi Kitajima, επικεφαλής του Ολυμπιακού χωριού, όταν παρουσίασε το σχέδιο τον Ιανουάριο.

Στο πλευρό της εταιρίας φαίνεται να είναι και Ιρλανδός γυμναστής, Ρίς ΜακΛέναγκαν, ο οποίος σε σχετικό βίντεο που αναδημοσιεύθηκε από την «New York Post» χοροπηδά πάνω στο κρεβάτι του, θέλοντας να διαψεύσει τις πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη… ευθραυστότητα των κρεβατιών.

Αγαπημένο