ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Tο τρέξιμο στη βροχή έχει πολλά οφέλη!

Επειδή έξω βρέχει εσύ σκέφτεσαι να μείνεις μέσα; Φόρεσε τα αθλητικά σου και τρέξε στη βροχή!
15.10.2021
3
'

Με τη βροχή και τον χειμωνιάτικο καιρό έξω, όσοι τρέχουν παραιτούνται και η φυσική τους κατάσταση πάει χαμένη τους επόμενους μήνες. Αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει! Το τρέξιμο σε κακές καιρικές συνθήκες μπορεί στην ουσία να είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αποδόσεις στην προπόνησή σου. Δες γιατί.

Προετοιμάζεσαι καλύτερα για αγώνες

Σε γενικές γραμμές, η βροχή τείνει να κάνει πιο αργές τις διαδρομές σου, εκτός από ήπιες βροχοπτώσεις που προκαλούν απλώς πτώση της θερμοκρασίας. Η βροχή μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία γρήγορα και σημαντικά, γεγονός που μπορεί να κάνει το τρέξιμο σε καυτές καλοκαιρινές θερμοκρασίες λιγότερο έντονο και να αυξήσει την απόδοσή σου. Εάν παίρνεις μέρος σε αγώνες, το τρέξιμο στη βροχή μπορεί να σε προετοιμάσει για την ημέρα του αγώνα. Είναι αναπόφευκτο να τρέξεις σε έναν αγώνα με βροχή, οπότε η προπόνηση σε όλες τις συνθήκες είναι επωφελής.

Δες ακόμη: Υγιεινά λιπαρά: Απαραίτητο «συστατικό» της διατροφής όσων αγαπούν το τρέξιμο!

Αυξάνεις τη δύναμή σου

Οι αντίξοες συνθήκες καθιστούν αρκετά εύκολο να προκαλέσεις το σώμα σου. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σου να διαχειριστεί το πρόσθετο φυσικό στρες της προπόνησης του να τρέχεις σε άνεμο ή με βροχή, θα σου φανούν τα ηλιόλουστα τρεξίματα σχετικά εύκολα.

Εικόνα
istockphoto

 

Χτίζεις ψυχική ανθεκτικότητα

Ας είμαστε ειλικρινείς, το τρέξιμο σε άσχημο καιρό μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά τις περισσότερες φορές είναι άθλιο. Δεν θα συνιστούσαμε να κάνεις τον εαυτό σου να υποφέρει σκόπιμα (τουλάχιστον, όχι πάρα πολύ), αλλά το να τον υποβάλλεις σε κακές καιρικές συνθήκες και να τον εκπαιδεύσεις να τις βλέπει με θετική ματιά, θα σου χαρίσει ψυχική ανθεκτικότητα, θα σου δώσει μια αίσθηση αλεξίσφαιρης νοοτροπίας και θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα όριά σου.

Δες κι αυτό: 3+1 πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν πας για τρέξιμο

Δεν θα βαρεθείς

Η συνήθης, προβλέψιμη διαδρομή της γειτονιάς θα μοιάζει με μια εντελώς διαφορετική περιπέτεια σε βροχερές συνθήκες. Ο άστατος καιρός είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει τον τρόπο που τρέχεις και θα σε βοηθήσει να παρατηρήσεις περισσότερα πράγματα. Αντί να περπατάς σε μία απλή διαδρομή, θα τρέχεις και θα βουτάς τα πόδια σου στις γεμάτες με νερό λακκούβες και θα νιώσεις σαν παιδί ξανά! Αυτή δεν είναι και η ουσία που μας αρέσει να τρέχουμε;

Θα νιώθεις σαν πρωταγωνίστρια σε μια ταινία δράσης!

Οι άνθρωποι μπορεί να σε αποκαλούν τρελή, ανόητη ή πολύ αφοσιωμένη, αλλά γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί είναι απλώς διαφορετικοί τρόποι να πεις ότι βγήκες έξω και έδειξες στη Φύση ποιος είναι το αφεντικό. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι κλείνονται μέσα περιμένοντας την καταιγίδα, εσύ είσαι αυτή που αψηφά τον διάδρομο στο γυμναστήριο! Αυτό σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. 

Διάβασε ακόμη: Τρέξιμο σε διαφορετικές επιφάνειες. Για ποιους λόγους να προτιμήσεις τι;

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!