ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι ξέρει ένας personal trainer που δεν ξέρεις;

Τι χρειάζεται για να αποκτήσεις ΤΟ κορμί; Δες μερικά από τα καλύτερα fitness μυστικά που αποκαλύπτει η Ειρήνη Τουπογιάννη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής των ΣΕΦΑA, personal trainer και aerobic instructor, υπεύθυνη του Studio 53-athens για εκπληκτικά αποτελέσματα
1
'
personal trainer istockphoto

1 Οι κοιλιακοί γίνονται στην κουζίνα!

Όσους κοιλιακούς και ροκανίσματα κι αν κάνεις, όσο και να αλλάζεις την προπόνησή σου συχνά για να προκαλείς το σώμα σου, δεν θα καταφέρεις πολλά παρά μόνον αν κάνεις αλλαγές στη διατροφή σου. «Πιστεύω ότι η διατροφή είναι το 80% στο θέμα της γράμμωσης και της απώλειας λίπους», λέει η personal trainer Ειρήνη Τουπογιάννη. «Αν δεν τρως σωστά, δεν πρόκειται να δεις τα αποτελέσματα που θέλεις.»

Εικόνα
istock

 

2 Επίλεγε δύσκολες ασκήσεις

Για να γυμνάσεις όλο το σώμα σου δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο αλλά τρόπο: κάνε διαλειμματική άσκηση (HIIT). «Είτε κάνεις διάδρομο, είτε ποδήλατο, είτε βάρη, η διαλειμματική άσκηση είναι ιδανική και λιποδιαλυτική», λέει η personaltrainer. Πώς λειτουργεί: εκτελείς μια άσκηση για να ανεβάσεις τον καρδιακό παλμό σου και μετά το σώμα σου δουλεύει πιο σκληρά για να τον μειώσει ξανά, πράγμα που σημαίνει ότι καις περισσότερες θερμίδες.

3 Πάρ’το προσωπικά

Φαίνεται τρομακτικό (και ίσως ακριβό) να προσλάβεις personal trainer, αλλά συνήθως είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσεις τις προπονήσεις σου. «Πρέπει να εκπαιδευτείς στο τι να κάνεις και πώς να το κάνεις σωστά, γιατί κάθε σώμα είναι διαφορετικό», λέει η Ειρήνη Τουπογιάννη. Προτείνει να βρεις πτυχιούχο γυμναστή με εμπειρία στην περιοχή σου και να το δοκιμάσεις, έστω και για ένα μήνα. Αν έχεις την πειθαρχία να το κάνεις και μόνη σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι έμαθες και να συνεχίσεις σόλο.

Μάθε: Αερόβια ή αναερόβια άσκηση; Τι να επιλέξεις για απώλεια λίπους;

4 Μην ξεχνάς την ξεκούραση

«Η ξεκούραση είναι εξαιρετικά σημαντική, επειδή τότε επανορθώνονται οι μύες», λέει η personal trainer. «Δεν χρειάζεται να εξαντληθείς, γιατί τότε θα εγκαταλείψεις και δεν θα ξανασχοληθείς με τη γυμναστική». Φρόντισε να κάνεις τουλάχιστον μία μέρα διάλειμμα από τις προπονήσεις σου και, αν χρειάζεσαι, κάποιες επιπλέον μέρες ξεκούρασης, μπορείς να κάνεις γιόγκα. «Η προσθήκη της γιόγκα στο πρόγραμμά σου κάνει καλό στο σώμα, το νου και την ψυχή».

5 Βρες έναν φίλο

Η μεγαλύτερη συμβουλή της για μεγαλύτερο κίνητρο: «Βρες έναν υπεύθυνο φίλο με κοινό στόχο γιατί έτσι θα ενθαρρύνει ο ένας τον άλλο, ενώ πολλοί personal trainer παρέχουν εκπτώσεις σε μικρά γκρουπ ασκούμενων» λέει η personal trainer. Επιπλέον, θα έχεις κάποιον να το γιορτάσετε παρέα όταν φτάσετε στο στόχο σας.

 

Εικόνα
istock

 

6 Κάνε μια γρήγορη προπόνηση

Μην αφήνεις το φορτωμένο πρόγραμμά σου να εμποδίζει την άσκησή σου. Η λύση της Ειρήνης Τουπογιάννη: ξύπνα μισή ώρα νωρίτερα και κάνε δύσκολες αλλά γρήγορες προπονήσεις. Αν δεν έχεις χρόνο, δεν υπάρχει πρόβλημα να περιορίσεις την προπόνησή σου σε μισή ώρα (ή και λιγότερο), εφόσον διατηρείς την ένταση υψηλή καθ’ όλη τη διάρκεια. Κι όταν ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις μια καλή προπόνηση ακόμα και μέσα σε μισή ώρα, είναι λιγότερο πιθανό να αποφύγεις τη γυμναστική μόνο και μόνο επειδή δεν προλαβαίνεις. 

Διάβασε ακόμη: Τι γυμναστική σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Αγαπημένο