ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

To τέλειο workout (και!) για την παραλία

Μπορεί η ζέστη να μη βοηθάει και πολύ, αλλά το σούρουπο στην παραλία μπορείς να βρεις την κατάλληλη στιγμή να συνδυάσεις τη βουτιά σου με ένα γρήγορο workout που θα προσφέρει άμεση σύσφιξη και γράμμωση στους κοιλιακούς σου.
04.07.2021
3
'
ασκησεις παραλίας istock

Μπορεί η παραλία για σένα να σήμαίνει την απόλυτη χαλάρωση, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν σωστά την επίδραση των ενδορφινών που εκρρίνονται απο το σώμα τους και πάντα καταφέρνουν να ξεκλέβουν έστω και 10 λεπτά για ένα γρήγορο καλοκαιρινό workout δίπλα στη θάλασσα.

Εκτός απ;o την υπέροχη θέα που θα έχεις, υπάρχουν και πολλά άλλα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις εσυ και το σώμα σου για απο τη γυμναστική στην άμμο.

Πάμε να  δούμε τα πιο βασικά από αυτά:

1. Δε φοράς παπούτσια

Η αίσθηση της άμμου στα πόδια σου είναι θεραπευτική και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπροσδιορίσεις το βάδισμά σου μακριά απο κλειστά παπούτσια και πιεστικά τακούνια.

Χτίζει και δυναμώνει τους μύες στα πόδια, ενώ παράλληλα ενδυναμώνονται και οι μύες των πελμάτων, που δεν χρησιμοποιούμε συχνά λόγω των κλειστών παπουτσιών.

Τα παπούτσια μας παρέχουν σταθερότητα, οπότε όταν βρισκόμαστε γυμνά πόδια και σε ανώμαλη επιφάνεια όπως η άμμος, οι σταθεροποιητές στα πόδια μας αναγκάζονται να ενεργοποιηθούν και αυτό θα μας αναγκάσει να βελτιώσουμε την ισορροπία μας (κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλους).

Διάβασε ακόμα: Πως να χτίσεις μυς χωρίς να πας στο γυμναστήριο 

2. Η άμμος βοηθά στην ενδυνάμωση

Η άμμος δρα ως μια υπέροχη φυσική αντίσταση. Είναι προφανώς πιο δύσκολο να περπατήσεις ή να τρέξεις στην άμμο λόγω της πυκνότητας, της κίνησής της και του ανώμαλου εδάφους. Όταν υπάρχει αντίσταση στα πόδια μας, αναγκάζονται να εργαστούν σκληρότερα και περισσότερο οι μύες.

Το τρέξιμο στην άμμο (ή το περπάτημα) θα απαιτήσει να χρησιμοποιήσεις όλο το εύρος κίνησης που θα τεντώσει τους μύες περισσότερο από το κλασσικό τρέξιμο στο πεζοδρόμιο. Εξαιτίας αυτού, μπορείς να κάψεις σχεδόν διπλάσιες θερμίδες!

Διάβασε περισσότερα καθώς και την Pamela Reif να μας δείχνει ένα γρήγορο και εύκολο παράδειγμα ασκήσεων για κοιλιακούς στο elle.gr

Αγαπημένο