ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Tabata: To hot trend της γυμναστικής έρχεται από την Ιαπωνία!

Εσύ θα το δοκίμαζες;
2
'
gumnastiki

Η Ιαπωνική μέθοδος που υπόσχεται θαύματα, ακούει στο όνομα Tabata! Θες να κάψεις γρήγορα και άμεσα λίπος;  Μέσα σε 4 λεπτά μπορείς! Η Tabata είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντοχή σας και να κάνει τον μεταβολισμό σας να λειτουργεί μέχρι και 36 ώρες μετά την προπόνηση. Μπορεί να γίνει στο γυμναστήριο, αλλά και στο σπίτι ή σε όποιο μέρος επιθυμείτε! Η άσκηση είναι αρκετά έντονη, με μικρές δόσεις ξεκούρασης... 

Το πρόγραμμα Tabata προέρχεται από τον Ιάπωνα ερευνητή και γιατρό δρ. Izumi Tabata και αποτελεί ένα τετράλεπτο πρόγραμμα έντονης γυμναστικής στα πρότυπα της διαλειμματικής προπόνησης. Το 1996 κάνοντας μια έρευνα, βασίστηκε σε ένα μοντέλο εκπαίδευσης που σχετίζεται με τη διαλειμματική άσκηση.

Ήθελε να διαπιστώσει αν οι αθλητές θα ωφεληθούν από μια προπόνηση τύπου 20/10, που επαναλαμβάνεται οκτώ φορές. 20/10 σημαίνει 20 δευτερόλεπτα άσκησης, που ακολουθείται από 10 δευτερόλεπτα ξεκούρασης. Αυτό ολοκληρώνεται συνολικά σε τέσσερα λεπτά.

gumnastiki

Στην προπόνηση Tabata, μπορείτε να συμπεριλάβετε push ups, σανίδες, καθίσματα, ασκήσεις μπάλας, λάστιχα αντίστασης, βάρη, πάγκο, ενώ θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κάνει ένα καλό ζέσταμα από πριν!

Τα οφέλη είναι πολλά τόσο στην φυσική κατάσταση, όσο και στο κάψιμο λίπους. Είναι ένας συνδυασμός CrossFit με κυκλική προπόνηση! Αυξάνεις έτσι την καρδιοαναπνευστική σου αντοχή, τον μεταβολισμό, τους μυς, ενώ ταυτόχρονα χρειάζεσαι μόλις 4 λεπτά! Αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο τότε βρήκες και την αγαπημένη σου δραστηριότητα!

Προσοχή όμως! Αν νιώσεις κούραση, έντονη ζαλάδα ή αντιμετωπίζεις προβλήματα υγείας, συμβουλέψου πρώτα τον γιατρό σου!

 

 

Αγαπημένο