ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα ω-3 προστατεύουν από τον πόνο μετά την άσκηση

Μάθε αν τα χρειάζεσαι.
2
'
omega3 shutterstock

Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 μπορεί να μειώσουν τον πόνο των μυών μετά την άσκηση, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Westminster. Πρόκειται για ένα εύρημα που αναμένεται να αλλάξει τις οδηγίες προς ασκούμενους που για διάφορους λόγους και προβλήματα υγεία πονούν μετά την άσκηση. 

Τι ξέρουμε για τα ωμέγα-3

Ότι είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που παίζουν σημαντικούς ρόλους στο σώμα μας και μπορεί να παρέχουν ορισμένα οφέλη για την υγεία. Είναι απαραίτητα λίπη καθώς το σώμα μας δεν μπορεί να τα παράγει και πρέπει να τα πάρουμε από τη διατροφή μας, κυρίως από τα λιπαρά ψάρια. Έχουν αντιφλεγμονώδεις λειτουργίες, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και μπορεί να έχουν βοηθήσουν στην εγκεφαλική λειτουργία και την ψυχική υγεία. Επίσης εξασφαλίζουν λαμπερό δέρμα. 

Σε ό,τι αφορά τώρα το εύρημα της έρευνας, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα ω-3 είναι καλό λιπαντικό για τις αρθρώσεις πράγμα που μπορεί να σχετίζεται με το εύρημα της εν λόγω έρευνας. 

Το σχόλιο του ειδικού

Μιλώντας για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Αθλητικής Διατροφής,ο πικεφαλής  και συγγραφέας της έρευνας Yvoni Kyriakidou, Ph.D. Ερευνητής του Πανεπιστημίου του Westminster, δήλωσε: «Ενώ τα συμπληρώματα ωμέγα-3 δεν φάνηκαν να βελτιώνουν την απόδοση των αθλούμενων, μείωσε τον πόνο που βίωσαν οι συμμετέχοντες. Το εύρημα αυτό μπορεί να είναι σημαντικό για άτομα που αποφεύγουν την άσκηση λόγω του πόνου που σχετίζεται με αυτήν".

Αγαπημένο