ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

SUP: Tο καλοκαιρινό σπορ που γυμνάζει τέλεια το σώμα - Πόσες θερμίδες καίει;

Δείχνει εύκολο, όμως, εξασκώντας το καις περισσότερες θερμίδες από όσες φαντάζεσαι. Μάθε πόσες.
3
'
sup shutterstock

Παρατηρείς κι εσύ εκείνους που στην παραλία ισορροπούν πάνω στη σανίδα όρθιοι κάνοντας κουπί; Και σου φαίνεται σχετικά εύκολο ή μήπως δύσκολο; Γιατί δεν το δοκιμάζεις λοιπόν; Ιδιαίτερα αν είσαι (και καλό είναι να είσαι) ο τύπος που αγαπά την κίνηση στην παραλία.

Στην πραγματικότητα αν ψάχνεις για μια εξαιρετική βασική προπόνηση, το SUP θα πρέπει να γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό σπορ.

Ποιους μύες γυμνάζεις με το SUP

Σύμφωνα με τη Τricia Somma, Exersise Science Expert στο Montclair State University, η κωπηλασία με όρθιο το κορμί είναι μια πολύ καλή επιλογή άσκησης που εμπλέκει τόσο τους πλάγιους όσο και τους ορθούς κοιλιακούς, δημιουργώντας ισχυρή δύναμη κορμού. Aυτό που δεν φαντάζεσαι είναι ότι γυμνάζεται αρκετά και το κάτω μέρος του σώματος. «Οι μύες τού κάτω σώματος χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση του σώματός σας, καθώς το άνω μέρος του σώματος εξασκείται», εξηγεί η η Somma και συνεχίζει λέγοντας: "Η κωπηλασία ενεργοποιεί επίσης τους τρικέφαλους, τους δικέφαλους, το στήθος και τους μύες της πλάτης». Διάβασε επίσης και αυτές τις ασκήσεις παραλίας αν θες να εξασφαλίζεις περισσότερη γυμναστική. 

Και πόσες θερμίδες καις

Σε μια ώρα, θα έχεις κάψει περισσότερες από 400 θερμίδες. Περισσότερες από ότι καις κάνοντας κανό ή καγιάκ. Μην υποτιμάς το SUP επομένως ως μορφή άσκηση. Και το σώμα σου γυμνάζεις μια χαρά και τις θερμίδες που θες να κάψεις καις. Εννοείται ότι η μετακινούμενη αίσθηση πάνω στο νερό ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες που ο ήλιος δεν καίει θα σε ταξιδέψει και θα σε χαλαρώσει. Σε κάθε περίπτωση αξίζει επομένως τον κόπο κι όχι μόνο για την Instagram φωτογραφία.

Διάβασε ακόμα: 6 διασκεδαστικές ασκήσεις για γρήγορο αδυνάτισμα μέσα στη θάλασσα. 

Αγαπημένο