ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Stretching για καλύτερο ύπνο: Οι διατάσεις που σε βοηθούν να κοιμηθείς καλύτερα

Έχει αποδειχθεί πως και το stretching πριν από τον ύπνο μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να έχουμε έναν πιο ποιοτικό ύπνο.
3
'
Διατάσεις για καλύτερο ύπνο

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν εύκολα το βράδυ. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλύτερα. Όπως κάποιο αφέψημα ή κάποια χαλαρωτικά αρωματικά χώρου. Έχει αποδειχθεί πως και το stretching πριν από τον ύπνο μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και κατ' επέκταση να κοιμηθούμε καλύτερα.

Το stretching αρχικά βοηθάει στο να χαλαρώσουν οι μύες μας από την ένταση της ημέρας ή από κάποια προπόνηση που έχει προηγηθεί και να έχουμε έναν ήρεμο ύπνο χωρίς πόνους οι τυχόν κράμπες. Οπότε καλό είναι ειδικά αν έχουμε κάνει προπόνηση λίγο πριν από τον ύπνο να έχουμε φροντίσει να κάνουμε και ένα πρόγραμμα διατάσεων. Επίσης κάνοντας διατάσεις φτιάχνουμε το ρυθμό της αναπνοής μας, αναπνέουμε δηλαδή πιο αργά και σταθερά, πράγμα το οποίο μας βοηθάει να αποβάλλουμε και το στρες της ημέρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην σκεφτόμαστε την κούραση και να διώχνουμε το στρες και κάθε αρνητική σκέψη πριν από τον ύπνο μας. 

Ακολουθούν κάποιες χαλαρωτικές διατάσεις οι οποίες είναι εύκολες να γίνουν από όλους και μας βοηθούν να έχουμε έναν καλύτερο ύπνο.

Άσκηση 1

Εικόνα
ασκησεις ύπνος
Διατείνουμε το δεξί και το αριστερό χέρι εναλλάξ για 1 λεπτό

 

Άσκηση 2

Εικόνα
ασκησεις ύπνος
Στη συνέχεια σταυρώνουμε τις παλάμες και τεντώνουμε τα χέρια μπροστά για 30''
​​​​

Άσκηση 3 

Εικόνα
ασκησεις ύπνος
Στρίβουμε το κεφάλι και μένουμε δεξιά και αριστερά εναλλάξ για 30''

 

Άσκηση 4 

Εικόνα
ασκησεις ύπνος
Τέλος, πιέζουμε ελαφρά με τα δύο μας χέρια το μέτωπό μας για 30''

 

Επαναλαμβάνουμε τις ασκήσεις καθημερινά και σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση απολαμβάνουμε τα οφέλη ενός ποιοτικού ύπνου στην υγεία και την ευεξία μας.  

Αγαπημένο