ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σώμα κλεψύδρα: Πώς και γιατί έχει γίνει μόδα και τα μυστικά για να το αποκτήσεις

Γιατί κερδίζει συνέχεια έδαφος; Το θεωρούν οι άνδρες πράγματι ποιο ελκυστικό; Ποια είναι η νέα επιστημονική εξήγηση σχετικά με αυτό; Πώς μπορείς να χτίσεις μια φιγούρα πιο κοντά σε αυτόν το σωματότυπο; Ποιες ασκήσεις και ποιο ντύσιμο θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο.
4
'
Σώμα κλεψύδρα shutterstock

Όχι, δεν είναι η ιδέα σου. Το γυναικείο σώμα κλεψύδρα κερδίζει συνεχώς έδαφος. Σίγουρα θα το έχεις διαπιστώσει από τις αναρτήσεις στα social. Δεν είναι πλέον τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της Jennifer Lopez, της Scarlet Giojanson και της Kim Cardasian αυτά που κλέβουν τις εντυπώσεις. Γυναίκες από διάφορους  επαγγελματικούς χώρους γυμνάστριες, influencer, intagrammer μοντέλα, αλλά ακόμα και η άσημη φίλη σου προσπαθούν να κλέψουν τις εντυπώσεις, προβάλλοντας με τις φωτογραφίες τους το σώμα κλεψύδρα.

Η επιστημονική εξήγηση πίσω από την ελκυστικότητα του σώματος κλεψύδρα

Πολλές θεωρίες έχουν γραφτεί σχετικά με το σώμα κλεψύδρα ή αλλιώς τις γυναίκες με καμπύλες. Οι έρευνες αυτές υποστήριζαν ότι οι γυναίκες με αυτόν τον σωματότυπο εκλαμβάνονται από τους άνδρες ασυνείδητα ως πιο γόνιμες και υγιείς ή εκπέμπουν μια εικόνα πιο δεκτική στις απολαύσεις που μπορεί να είναι ελκυστική. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει μια τελευταία έρευνα που ανακάλυψα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα, που διεξήχθη από το University of Texas, οι γυναίκες με σώμα κλεψύδρας είναι οι πιο επιθυμητές από τους άνδρες. Κι αυτό σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας οφείλεται στο γεγονός ότι η έλξη μεταξύ των δυο φύλων φαίνεται να είναι εντονότερη όταν τα χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν είναι πιο τονισμένα. 

Άλλη μια ενδιαφέρουσα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο nbcnews.com υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες από γυναίκες με καμπύλες λειτουργούν σαν ναρκωτικό στον ανδρικό εγκέφαλο, καθώς ενεργοποιούν το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου τους -αυτό κι αν είναι ενδιαφέρον. Με λίγα λόγια, οι άνδρες επιθυμούν να τΙς… ξαναδούν.  

Ωστόσο, έρευνα από το University of New South Wales στο Σίδνεϊ, που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Evolution and Human Behavior, επιμένει ότι το πιο ελκυστικό γυναικείο σώμα, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, θεωρείται το αδύνατο σώμα με τα μακριά πόδια και τη στενή μέση (μην ξεχνάμε όμως ότι αυτός είναι ο πιο κοινός σωματότυπος των Αυστραλών γυναικών και η έρευνα διεξήχθη στην Αυστραλία). 

Η αλήθεια όμως είναι αυτή

Ότι λίγες είναι οι γυναίκες που οφείλουν στα γονίδιά τους αυτόν τον σωματότυπο. Κι ότι δεν είναι τόσο εύκολο να τον αποκτήσει μια γυναίκα με άλλου είδους σωματότυπο χωρίς τη βοήθεια της πλαστικής.

Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να δοκιμάσεις να πετύχεις τον στόχο, αν πιστεύεις πραγματικά ότι αυτή η γραμμή ταιριάζει με το ταπεραμέντο σου. Όμως, η αλήθεια είναι ότι ελκυστική μπορείς να είσαι και με οποιονδήποτε άλλο σωματότυπο, αρκεί να αγαπάς το σώμα σου και να το φροντίζεις.

Διάβασε ακόμα: Οι 6 διασκεδαστικές ασκήσεις για γρήγορο αδυνάτισμα μέσα στην θάλασσα

Πιο κοντά στο σώμα κλεψύδρα με τη βοήθεια της γυμναστικής

Αν παρόλα αυτά το σώμα κλεψύδρα είναι το ζητούμενό σου, οι παρακάτω ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά στον στόχο.

Η Amanda Leewhose, η γυμνάστρια με τους ενάμιση εκατομμύριο follewers, διάσημη για το σώμα κλεψύδρα που η ίδια υποστηρίζει ότι έχει χτίσει πόντο πόντο. Όλοι φυσικά ξέρουμε ότι ο σωματότυπος που μας δίνουν τα γονίδιά μας παίζει το σημαντικότερο ρόλο για κάθε γυναίκα με σώμα κλεψύδρα, δηλαδή πλούσιο μπούστο, λεπτή τονισμένη μέση και γεμάτους γλουτούς και οπίσθια.

Ποιες είναι οι  συμβουλές της Leewhose για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν τον σωματότυπο κλεψύδρα χωρίς τη βοήθεια της γυμναστικής;

Όχι υπερβολική δίαιτα και γυμναστική. Θα χάσεις βάρος σε σημεία που δεν θέλεις. Αντί για αυτό προτίμησε τη στοχευμένη γυμναστική, προκειμένου με πλάγιους κοιλιακούς να έχεις μια πιο καλίγραμμη μέση και ασκήσεις που εξασφαλίζουν ανόρθωση των οπίσθιων και πιο δυνατούς μηρούς.

H Leewhose συστήνει να εντάξεις ποικιλία στην γυμναστική.  Αντί να κάνεις την ίδια άσκηση κάθε φορά, να  εμπλουτίσεις το πρόγραμμά σου με πιο στοχευμένες ασκήσεις. Επίσης στην περίπτωση που κάνεις squat συστήνει να μετατοπίσεις το βάρος στο πίσω μέρος της πατούσας. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσεις τα οπίσθια σου να καίνε και φυσικά να γυμνάζονται.

Και τα σωστά ρούχα

Σύμφωνα πάντα με την Leewhose, τα εφαρμοστά ρούχα μπορεί να σε βοηθήσουν να αναδείξεις την φιγούρα κλεψύδρα, ακόμα κι αν ο σωματότυπός σου δεν είναι ακριβώς αυτό. Οι εφαρμοστές midi φούστες και τα ολόσωμα μακρυμάνικα κορμάκια είναι μια safe επιλογή που αναδεικνύουν τις καμπύλες ακόμα κι αν δεν… έχεις. Το ίδιο και τα ψηλοκάβαλα παντελόνια και σορτσάκια, καθώς δείχνουν την μέση μικρότερη.

Μήπως να στοχεύσεις στο γυμνασμένο σώμα; 

Ένα άλλο γυναικείο σώμα που φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το γυμνασμένο σώμα. Είναι σίγουρα ελκυστικό ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο σωματότυπος, κυρίως μέσα από την υγεία και την δύναμη που εκπέμπει.

Διάβασε ακόμα: Κοιλιοπλαστική και λιπαναρόφηση, πώς και γιατί ο συνδυασμός τους κάνεις τη διαφορά .

Αγαπημένο