ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σχοινάκι, ποδήλατο ή τρέξιμο; Με ποια άσκηση καις περισσότερες θερμίδες

Εάν προσπαθείς να κάψεις θερμίδες με τις προπονήσεις σου δες ποια άσκηση θα σε βοηθήσει περισσότερο.
3
'
γυναίκες παρέα γυμνάζονται istockphoto

Αν θέλεις να ξέρεις με ποια άσκηση θα κάψεις περισσότερες θερμίδες έχε υπόψη σου ότι η καύση θερμίδων επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το σωματικό βάρος, την ένταση της δραστηριότητας, το επίπεδο προετοιμασίας και τον μεταβολισμό. Κράτα στο μυαλό σου, ως μέτρο σύγκρισης, ότι για κάθε 1 κιλό που θέλεις να χάσεις θα χρειαστεί να κάψεις 7.500 θερμίδες περίπου.

Είναι σημαντικό ωστόσο να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πιο σπουδαίοι λόγοι να γυμνάζεσαι, που δεν έχουν σχέση με την καύση θερμίδων ή την απώλεια βάρους. Αλλά αν είναι αυτός ο στόχος σου, είναι απολύτως εντάξει, αρκεί να μην το παρακάνεις και να μιλήσεις με το γιατρό σου προτού ξεκινήσεις οποιαδήποτε άσκηση.

Τι ισχύει με τις θερμίδες

Είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς πόσες θερμίδες θα κάψει ένα άτομο στο τρέξιμο, στο σχοινάκι ή στο ποδήλατο, καθώς όλοι έχουμε διαφορετικούς σωματότυπους και μεταβολισμό. Ωστόσο οι καλύτερες ασκήσεις καύσης θερμίδων έχουν ένα κοινό σημείο: χρησιμοποιούν και ενεργοποιούν πολλούς μυς σε όλο το σώμα, κάτι που βοηθά στην γρήγορη καύση θερμίδων. Μάθε πώς θα κάψεις θερμίδες έως και 48 ώρες μετά την προπόνησή σου

Σχοινάκι

Εικόνα
istockphoto

 

Θερμίδες που καίγονται: 730 -900 θερμίδες/ώρα (αν πηδάς 70 φορές ανά λεπτό)

Το σχοινάκι είναι μια μορφή καρδιαγγειακής άσκησης που όλοι ορκίζονται για την αποτελεσματικότητά του, είτε είναι πυγμάχοι, είτε ποδοσφαιριστές, είτε αθλητές παγκόσμιας κλάσης. Μια προπόνηση με σχοινάκι για απώλεια βάρους καίει περισσότερες θερμίδες ανά ώρα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο είδος αερόβιας άσκησης. Το σχοινάκι καίει λίπος; Ναι, όχι μόνο καίει λίπος, αλλά και συσφίγγει τους κοιλιακούς, χτίζει αντοχή, τονώνει τις γάμπες και βελτιώνει την ικανότητα των πνευμόνων. Οι ασκήσεις με σχοινάκι για να χάσεις βάρος, και ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται με αυτό, επηρεάζονται από τον χρόνο που αφιερώνεις στο σχοινάκι και την ταχύτητά σου. Ωστόσο, αν το κάνεις σωστά και τρως τις σωστές τροφές, τότε μπορεί να χάσεις αρκετά κιλά. Η άσκηση με σχοινάκι μπορεί να κάψει έως και 15 έως 20 θερμίδες ανά λεπτό. Μπορείς εύκολα να κάψεις 200 έως 300 θερμίδες κατά μέσο όρο κάνοντας γυμναστική με το σχοινάκι για 15 λεπτά μόνο. Έτσι, αν θέλεις να μάθεις πόσο καιρό πρέπει να κάνεις σχοινάκι για να χάσεις βάρος, τότε έχεις την απάντησή σου.

Επιπλέον, σε σύγκριση με το τρέξιμο, το οποίο θεωρείται ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάψεις λίπος και να χάσεις σημαντικό βάρος, το σχοινάκι μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις 25% περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό.

Δες κι αυτό: 7 +1 οφέλη που έχει το σχοινάκι στο σώμα σου

Ποδηλασία

Εικόνα
istockphoto

 

Θερμίδες που καίγονται: 450-750 θερμίδες/ώρα

Η ποδηλασία είναι αερόβια άσκηση. Η αερόβια άσκηση μπορεί να υποστηρίξει την καρδιαγγειακή υγεία και να βελτιώσει την κυκλοφορία του οξυγόνου στον οργανισμό. Επιπλέον είναι μια άσκηση που καίει θερμίδες, δεν απαιτεί μεγάλη πρόσκρουση στα γόνατα και τις αρθρώσεις, όπως το τρέξιμο ή το σχοινάκι, μπορείς να εναλλάσσεις την ταχύτητα, βελτιώνοντας συνολικά τη φυσική σου κατάσταση.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίει ένα άτομο όταν κάνει ποδήλατο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

  • το είδος του ποδηλάτου (στατικό, πόλης, βουνού)
  • τον ρυθμό
  • την ένταση
  • την αντίσταση
  • τη διάρκεια
  • το βάρος και το ύψος του (Συνήθως, όσο περισσότερο ζυγίζει ένα άτομο, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει ανά λεπτό με το ποδήλατο).

ΔΙάβασε ακόμη: Ποδηλασία: Πότε βλάπτει τα γόνατα

Τρέξιμο

Εικόνα
istockphoto

 

Θερμίδες που καίγονται: 636-816 θερμίδες/ώρα (περίπου 9,6 χλμ/ώρα)

Σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση, το τρέξιμο καίει περισσότερες θερμίδες από την προπόνηση με βάρη, το κολύμπι, την ποδηλασία ή ακόμα και το σκι κατάβασης. Ωστόσο, μπορεί να είναι εύκολο να υπερεκτιμηθεί ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται σε ένα τυπικό τρέξιμο. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την προπόνηση που επηρεάζουν τον αριθμό θερμίδων όπως το σωματικό σου βάρος, η επιφάνεια στην οποία τρέχεις, η κλίση και πολλούς άλλους παράγοντες. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις αυτούς του παράγοντες για να καθορίσεις σωστά τη συνολική θερμιδική δαπάνη.

Δες κι αυτό: Τρέχεις και δεν χάνεις; Τι λάθος κάνεις;

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Υπάρχουν διαφορετικά εργαλεία που μπορούν να εκτιμήσουν τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται.

  • Applications: Ορισμένες εφαρμογές smartphone σου επιτρέπουν να παρακολουθείς τις θερμίδες που καις. Οι εφαρμογές όπως το Runkeeper και το Strava παρέχουν δεδομένα καύσης θερμίδων.
  • Fitness trackers: Για παράδειγμα το Fitbit, το Polar ή το Garmin, έχουν χαρακτηριστικά που σου επιτρέπουν να παρακολουθείς την καύση θερμίδων. Μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σε αυτές τις συσκευές για να παρακολουθείς τις θερμίδες που καις καθώς τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο.

Δες ακόμη: Ανέβα στο ελλειπτικό και κάψε 400 θερμίδες σε 30 λεπτά!

Αγαπημένο