ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις με τις ρακέτες στην παραλία;

Ένα χόμπι που μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις την σιλουέτα σου χωρίς κόπο!
3
'
Πόσες θερμίδες καις με τις ρακέτες; istock

Ρακέτες, ένα από τα πιο απλά σπορ που μπορείς να απολαύσεις στην παραλία. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι απλά παίζουν ρακέτες γιατί βαριούνται τόσες ώρες να κάθονται. Έχεις αναρωτηθεί όμως αν όντως μπορείς να χάσεις κιλά από αυτό το χόμπι και αν ναι, πόσες θερμίδες μπορείς όντως να κάψεις, ενώ απλά παίζεις ρακέτες με τους φίλους σου;

Εκτός από το μαύρισμα που θα σου “χαρίσουν”, θα σε βοηθήσουν και να χάσεις κιλά. Για να το επιτύχεις πιο εύκολα και γρήγορα,  θα πρέπει να έχεις μερικά πράγματα στο μυαλό σου.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: To τέλειο workout για την παραλία

Προετοιμασία

Εικόνα
χάσε κιλά παίζοντας ρακέτες
shutterstock

 

Για να επιτύχεις θα πρέπει να έχεις και ένα πρόγραμμα. Σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να συμπεριλάβεις το κολύμπι. Αν δεν είσαι τόσο φαν, μπορείς να δοκιμάσεις μερικές διατάσεις για 5 λεπτά, ώστε να έχεις κάνει ένα μικρό ζέσταμα, πριν “βουτήξεις” στις ρακέτες. Μην ξεχάσεις επίσης να βάλεις αντηλιακό, όπως και καπέλο που θα σε προστατέψουν από τον ήλιο, ειδικά αν κάτσεις να παίξεις για πολύ ώρα.

Θα πρέπει να προσέξεις αρκετά, εκτός από την άμμο, που μπορεί να περιέχει κομμένα γυαλιά, κοχυλάκια, κλπ. και το χέρι σου. Αν ο καρπός λυγίζει πολύ μπορεί να υπάρξει τραυματισμός. Για να αποφύγεις λοιπόν τυχόν τραυματισμούς, προσπάθησε να βρεις την ιδανική για σένα ρακέτα. Η ρακέτα γενικά δεν πρέπει να είναι πολύ βαριά, ούτε πολύ ελαφριά. Το ιδανικό; Να είναι βαρύτερη από 350 γραμμάρια και ελαφρύτερη από 400 γραμμάρια.

Διάβασε και αυτό: Μάντη Περσάκη - Ασκήσεις γυμναστικής στην παραλία για... ζευγάρια

Χάσε κιλά παίζοντας ρακέτες στην παραλία

Εικόνα
χάσε κιλά παίζοντας ρακέτες
shutterstock

 

Αφού λοιπόν είσαι έτοιμη, και έχεις οργανωθεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείς να ξεκινήσεις κανονικά το λατρεμένο σου χόμπι, το οποίο θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες. Πόσες; Ένας άνδρας μπορεί με μισή ώρα παιχνιδιού να χάσει περίπου 200 θερμίδες και μία γυναίκα σχεδόν 150 θερμίδες.

Παρ’ όλα αυτά, καλό θα ήταν να πας εσύ και η παρέα σου να παίξετε ρακέτες σε μια μεριά της παραλίας που είτε δεν θα έχει πολύ κόσμο, είτε θα υπάρχουν άτομα που δεν τους ενοχλεί τόσο το “τάκα τούκα” της ρακέτας.

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!