ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσα λεπτά ήπιας άσκησης ισοδυναμούν με 1 λεπτό έντονης άσκησης;

Η εξίσωση 2=1 που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσα λεπτά χρειάζεται να ασκηθείς αν επιλέξεις την ήπια άσκηση και πόσα αν προτιμήσεις να γυμναστείς έντονα.
4
'
ήπια άσκηση shutterstock

Αν πιστεύεις ότι ο μόνος τρόπος για να γυμναστείς και να δεις «αποτελέσματα» στο σώμα σου είναι να «λιώσεις» ένα τρίωρο στο γυμναστήριο, τότε το άρθρο αυτό είναι για σένα. Γιατί ίσως η συνταγή της επιτυχίας να μην είναι μόνο αυτή.

Στον κόσμο του fitness, τον τελευταίο καιρό, στις πρώτες θέσεις στα trends κυριαρχούν είδη άσκησης όπως το HIIT και το Tabata, που είναι διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης σε μικρό χρονικό διάστημα. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η δημοτικότητά τους είναι δικαιολογημένη. Διάβασε πιο κάτω και θα μάθεις το γιατί.

Η εξίσωση μεταξύ ήπιας και έντονης άσκησης 

Σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ, δύο λεπτά μέτριας άσκησης ισοδυναμούν με ένα λεπτό έντονης άσκησης, από άποψη οφελών για την υγεία. Γι’ αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να ασκείσαι είτε 150 λεπτά ήπια άσκησης μέσα στην εβδομάδα, είτε 75 λεπτά με εντατικό τρόπο. Διάβασε επίσης: πόσα λεπτά άσκησης σε προστετεύουν από τον κορονοϊό.

Επομένως, δεν χρειάζεται να λιώσεις στο γυμναστήριο για να εξασφαλίσεις οφέλη για την υγεία σου, αφού και η ήπια άσκηση ωφελεί και είναι πιθανό να σου ταιριάζει περισσότερο, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψεις και να απογοητευτείς επειδή κουράστηκες. Διάβασε εδώ ποιο είναι το τραγούδι που σε βοηθάει να μην εγκαταλείψεις την άσκηση. Φυσικά, μέσα από την καθοδήγηση των ειδικών, μπορείς να δοκιμάσεις κι έναν τύπο έντονης άσκησης ανακαλύπτοντας πως το να «κουραστείς» μέσα σε δύο λεπτά δεν είναι αδύνατο. Σε κάθε περίπτωση, οδηγός για την επιλογή του είδους και της διάρκειας της άσκησης είναι αυτό που νιώθεις ότι σου ταιριάζει και μπορείς να υποστηρίξεις καλύτερα.

Διάβασε ακόμα: Γιατί να γυμναστείς έξω

Αγαπημένο