ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς το περπάτημα μπορεί να σε βοηθήσει να «κάψεις» λίπος από την κοιλιά

Με πολύ περισσότερους τρόπους από όσους νομίζεις...
24.04.2021
3
'
κάψιμο λίπους στην κοιλιά περπάτημα Istock

Εάν θες να παραμείνεις σε φόρμα και υγιής, είναι σημαντικό να ασκείσαι τακτικά. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε πως η συχνή γυμναστική είναι κάτι που πολλές φορές δεν μπορεί να επιτευχθεί, μιας και οι υποχρεώσεις δεν σταματάνε ποτέ. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις για να μείνεις τόσο σε φόρμα, όσο και για να χάσεις εύκολα βάρος, και κυρίως λίπος από την κοιλιά σου, είναι το περπάτημα.

Η σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων υγείας όπως καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, και καρκίνου, ενώ βοηθάει στο να ζούμε μια υγιέστερη και μακροχρόνια ζωή, όπως έχουν δείξει πολλές επιστημονικές έρευνες. Ευτυχώς, το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή σωματικής δραστηριότητας που είναι δωρεάν, χαμηλού κινδύνου και εύκολη για τους περισσότερους ανθρώπους.

Πώς βοηθάει το περπάτημα και τι να κάνεις

Όλοι γνωρίζουμε πως το σώμα χρειάζεται ενέργεια (με τη μορφή θερμίδων) για όλες τις πολύπλοκες χημικές αντιδράσεις που μας επιτρέπουν να κινούμαστε, να αναπνέουμε, και να λειτουργούμε κανονικά. Ωστόσο, οι καθημερινές ανάγκες, σε θερμίδες, διαφέρουν από άτομο σε άτομο και επηρεάζονται από πράγματα όπως το βάρος, το φύλο, τα γονίδια και το επίπεδο δραστηριότητάς μας. Το συχνό περπάτημα μπορεί να βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες, μιας και το περπάτημα 1,6 χλμ., καίει περίπου 100 θερμίδες, ανάλογα με το φύλο και το βάρος.

Εικόνα
κάψιμο λίπους στην κοιλιά περπάτημα 2
Istock

 

Για να αυξήσεις την ένταση της βόλτας σου και να κάψεις ακόμα περισσότερες θερμίδες, δοκίμασε να περπατήσεις σε διαδρομές με λόφους ή ελαφρές κλίσεις, αναφέρεται σε άρθρο του Healthline.com. Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή μερικής απώλειας μυών που συμβαίνει όταν χάνουμε βάρος. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της μείωσης του μεταβολικού ρυθμού που συμβαίνει όταν χάνουμε βάρος, κάνοντας τα κιλά πιο εύκολο να «παραμείνουν μακριά μας».

Ας μην ξεχνάμε πως το περπάτημα είναι μια αερόβια άσκηση, και έχει αποδειχτεί πως η τακτική συμμετοχή σε αερόβιες ασκήσεις μέτριας έντασης, όπως το περπάτημα, βοηθάει τους ανθρώπους να χάσουν λίπος στην κοιλιά. Η τακτική άσκηση, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και το να παραμείνεις δραστήρια. Περπατώντας περισσότερο, βοηθάς τον οργανισμό σου στο να διατηρήσει την απώλεια βάρους.

Δες και αυτό: Πάμε για περπάτημα; Μικρά μυστικά για να το κάνεις σωστά!

Πώς όμως θα καταφέρεις να εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου; Η λύση είναι απλή. Αν έχεις σκύλο, εννοείται τον βγάζεις βόλτα και πας λίγο «παραπέρα» από ότι συνήθως. Κάνε συνήθεια το να πηγαίνεις για έναν γρήγορο περίπατο στο μεσημεριανό σου διάλειμμα ή μετά το δείπνο. Αν είναι κοντά τα μαγαζιά που θες να επισκεφτείς, ή το σχολείο των παιδιών σου για παράδειγμα, άσε το αυτοκίνητο και πήγαινε με τα πόδια. Επίσης μια καλή ιδέα είναι να βγεις για βόλτα με κάποιον φίλο σου. Με αυτόν τον τρόπο αθλείσαι, αλλά και βλέπεις έναν γνωστό σου. Εάν θες να χάσεις βάρος, να θυμάσαι πως θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάζοντας την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας με υγιείς αλλαγές στη διατροφή σου.

Αγαπημένο