ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποδήλατο: Αυτό το fitness trend πρέπει να το κρατήσεις και μετά την καραντίνα

Τι αναφέρει έρευνα του Harvard για τα οφέλη του ποδηλάτου;
3
'
podilato-ofeli

Με την μετακίνηση 6 να είναι από τους λίγους λόγους για τους οποίους επιτρέπεται να βγεις από το σπίτι, όλο και περισσότεροι επέλεξαν αυτή τη περίοδο το περπάτημα ή το ποδήλατο για να αθληθούν. Αυτό το fitness trend όμως, θα πρέπει να μείνει στη ζωή σου και μετά την καραντίνα. Έρευνα του Harvard αναλύει τα οφέλη του ποδηλάτου και πίστεψέ με, είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις:

Δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις σου

Όταν ανεβαίνεις στο ποδήλατο, ουσιαστικά στηρίζεσαι σε ένα ζευγάρι οστών στη λεκάνη σου, σε αντίθεση με το περπάτημα, αφού όταν περπατάς, όλο το βάρος του σώματός σου πάει στα πόδια σου. «Αυτό το κάνει καλό για οποιονδήποτε με πόνο στις αρθρώσεις ή δυσκαμψία που σχετίζεται με την ηλικία», λέει η Dr. Clare Safran-Norton, φυσικοθεραπεύτρια στο Νοσοκομείο Brigham που συνεργάζεται με το Harvard. 

podilato-ofeli-erevna

Με το να σπρώχνεις τα πετάλια κάνεις ουσιαστικά αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση κάνει καλό στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τα αιμοφόρα αγγεία σου. Η αερόβια άσκηση βοηθάει επίσης στην έκκριση ενδορφινών, των ορμονών που της ευτυχίας. 

Η ποδηλασία σε βοηθάει να χτίσεις γερούς μυς

Όταν κάνεις πετάλι με ένταση, χρησιμοποιείς τους γλουτιαίους σου μυς, τους τετρακέφαλους στους μηρούς σου αλλά και πάρα πολλούς άλλους μυς στο σώμα σου. Όταν κάνεις μια ανοδική διαδρομή με το ποδήλατό σου ή μια διαδρομή με γρήγορη ένταση, χρησιμοποιείς τους μυς στο πίσω μέρος των μηρών σου αλλά και στο μπροστινό μέρος των γοφών σου. Επιπλέον, χρησιμοποιείς τους κοιλιακούς σου μυς για να ισορροπήσεις και να παραμείνεις σε όρθια θέση, και χρησιμοποιείς τους μυς του βραχίονα και του ώμου σου να κρατήσεις το τιμόνι, αλλά και για να το κατευθύνεις ανάλογα με το πού θέλεις να πας. Με λίγα λόγια, κάνοντας ποδήλατο γυμνάζεις όλο σου το σώμα και καις αρκετές θερμίδες.

podilato-ofeli-karantina

Η ποδηλασία σε βοηθάει στις καθημερινές σου δραστηριότητες

«Η ποδηλασία σε βοηθάει στην ισορροπία, το περπάτημα, τη στάση του σώματός σου, την αντοχή σου μέχρι και στο πόσο γρήγορα ανεβαίνεις σκαλοπάτια», λέει η Dr. Safran-Norton. 

Το πετάλι κάνει καλό στα οστά σου

«Το να κάνεις πετάλι και το να τεντώνεις ουσιαστικά τους μυς σου πάνω στα κόκαλά σου, βοηθάει στην αύξηση της πυκνότητας των οστών σου», καταλήγει η ειδικός. 
Ακόμα να πειστείς για το ότι μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, το ποδήλατό σου δεν πρέπει να κατέβει στην αποθήκη;

Αγαπημένο