ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

New Year Fitness Resolutions - Λειτουργούν;

Η έναρξη ενός νέου ημερολογιακού έτους είναι μια στιγμή προβληματισμού και νέων αρχών για τους περισσότερους από εμάς.
3
'
fitness resolutions

Η νέα χρονιά μας ζητά να ξανασκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε επιλογές και ξοδεύουμε το χρόνο μας και μας βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς στο μέλλον.

Η καθημερινότητα τείνει να μας απορροφά, οπότε κάθε Πρωτοτοχρονιά είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε το προς τα που κατευθυνόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Εάν αυτοί οι δύο προορισμοί διαφέρουν, τότε το Νέο Έτος είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να ορίσουμε τη νέα μας πορεία - εμείς και η υγεία μας το αξίζουμε.

Ίσως δε το γνωρίζατε αλλά τα new year resolutions που αφορούν την υγεία μας είναι και μακράν τα πιο δημοφιλή! Μια έρευνα που διεξήχθη σε 1450 άτομα αποκάλυψε πως τα 4 από τα τοπ 5 new years resolutions αφορούν το fitness και την υγεία! 

Πιο συγκεκριμένα τα πέντε πιο δημοφιλή ψηφίσματα της Πρωτοχρονιάς ήταν:

«να ασκηθώ» (19,7%), 

«να κάνω δίαιτα για απώλεια βάρους» (18,3%),

 «να εξοικονομήσω χρήματα» (14,8%), 

«να τρώω πιο υγιεινά γενικά» (11,9%) και 

«να κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου» (5,5%). 

 

Αν και στατιστικά οι πρωτοχρονιάτικοι στόχοι μας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εκπληρωθούν από στόχους που θέτουμε οποιαδήποτε άλλη στιγμή του έτους, συχνά βλέπουμε τον εαυτό μας ή φίλους μας να τους εγκαταλείπουν στην πορεία. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να θέτουμε ένα στόχο αλλά σπάνια προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να τον πετύχουμε.

Το ότι θέλουμε να ασκηθούμε και να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση δεν σημαίνει ότι από τις 2 Ιανουαρίου θα πρέπει να τρέχουμε 10 χιλιόμετρα κάθε μέρα ή να λιώνουμε 3 ώρες στη προπόνηση. Και σίγουρα δεν σημαίνει ότι αν δε τα κάνουμε αυτά πως έχουμε αποτύχει. Μάλιστα τέτοιες προσδοκίες είναι ακριβώς αυτό που μας κάνει να τα παρατάμε στη μέση. 

Εδώ είμαστε για να μάθουμε τα 5 μικρά μυστικά που εάν τα εφαρμόσουμε θα μας εξασφαλίσουν την επιτυχία των στόχων μας σε βάθος χρόνου. 

 

Μυστικό #1. Να σπάμε ένα μεγάλο στόχο σε πιο μικρούς

Για παράδειγμα εάν δεν έχουμε ασκηθεί ποτέ αλλά ο μακροχρόνιος στόχος μας είναι να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση τότε θα ήταν καλό να πούμε ότι τον Ιανουάριο ο μικρότερος μας στόχος είναι να κάνουμε 2 φορές την εβδομάδα τζόγκινγκ ή να κάνουμε ένα περίπατο 15 λεπτών κάθε μέρα. Στο τέλος του μήνα τότε μπορούμε να χτίσουμε πάνω στην επιτυχία μας και να θέσουμε τον επόμενο στόχο!

Μυστικό #2. Να μην καταδικάζουμε τον εαυτό μας εάν μια μέρα δεν είμαστε “σωστοί¨

Εάν ξεφύγουμε από το στόχο που μπορεί να θέσαμε πολλοί τείνουμε να αναιρέσουμε το σύνολο της προσπάθειάς μας σαμποτάροντας τον εαυτό μας. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ! Αντιθέτως ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να περάσει καλά επανερχόμενοι στο στόχο μας αμέσως μετά. 

Για παράδειγμα εάν έχουμε ξεκινήσει διατροφή, αλλά μόλις τη σπάσαμε γιατί μας προσφέρανε ένα πεντανόστιμο γλυκό,ας μην πεθάνουμε από τις ενοχές. Καλύτερα είναι να το απολαύσουμε και να επανέλθουμε στο διατροφικό μας πλάνο στο επόμενο γεύμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε μια παρασπονδία να μας παρασύρει σε μια ολόκληρη μέρα άστατης διατροφής. 

Μυστικό #3. Να λέμε ευχαριστώ και να αναγνωρίζουμε τα θετικά στη ζωή μας

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα θετικά σημεία στη ζωή μας και τους ανθρώπους που μας τα προσφέρουν συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας. Λέγοντας καθημερινά ευχαριστώ για τα καλά πράγματα που συμβαίνουν μας βοηθάει να τα εκτιμάμε περισσότερο!. Άλλωστε κανείς δεν μας φροντίζει όσο εμείς οι ίδιοι. 

Μυστικό #4. Να τρώμε λαχανικά σε κάθε γεύμα

Ανεξάρτητα από το αν κάνουμε κάποια διατροφή ή όχι καλό είναι να επιδιώκουμε να τρώμε λαχανικά σε κάθε γεύμα. Είναι υγιεινά, δεν παχαίνουν και προσφέρουν μια πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που θωρακίζουν τον οργανισμό μας. Τρώγοντας λαχανικά σε κάθε γεύμα εδραιώνουμε άλλη μια καλή για την υγεία μας συνήθεια και χορταίνουμε πιο γρήγορα! 

Μυστικό #5. Ας απολαύσουμε την άσκηση για αυτό που είναι και όχι για το σκοπό που επιδιώκουμε

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι στην πολύβουη καθημερινότητά μας όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Είτε είναι ένας περίπατος 15 λεπτών, μια συνεδρία προπόνησης online, η πρωινή yoga από το youtube. Το να αφιερώνουμε λίγο χρόνο αποκλειστικά στον εαυτό μας θα κάνει θαύματα όχι μόνο για τη σωματική αλλά και την πνευματική μας υγεία! Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας πιο ήρεμα και με πολύ καλύτερη διάθεση! 

Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν τη διαδικασία και ας αποκτήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες! Υπάρχει άλλωστε κάτι πιο καλό για μας από αυτό;

Καλή χρονιά και καλές προπονήσεις! 

Αγαπημένο