ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Primal Fitness: Τι είναι το δημοφιλές workout που θα κυριαρχήσει το 2023;

Στόχος των ασκήσεων αυτόν είναι ναι και γυμνάσουν όλο το σώμα και να αποκαταστήσουν την κινητικότητα όπως και την πλαστικότητα του σώματος!
09.02.2023
1
'
Primal Fitness: Τι είναι το δημοφιλές workout που θα κυριαρχήσει το 2023; Photo/Istock

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το animal print είναι μόδα μόνο στα ρούχα αλλά δεν ξέραμε ότι είναι η νέα τάση στο γυμναστήριο που θα κυριαρχήσει το 2023!

Σύμφωνα με προβλέψεις του Priderest Predicts 2023 η γυμναστική που θα αγαπήσουμε ονομάζεται primal fitness ή primal movement και στις τάσεις καταγράφει άνοδο +120% στις αναζητήσεις των χρηστών της δημοφιλής πλατφόρμας.

Μάθε επίσης: Θες να κάψεις 10 θερμίδες το λεπτό; Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση που μπορείς να κάνεις!

Αναρωτιέσαι ποιος είναι ο στόχος του workout;

Ουσιαστικά είναι η κίνηση του σώματος με τον τρόπο που είναι φτιαγμένο από τη φύση του!

Πως το κάνεις στην πράξη:

Θα μπορούσε κανείς να το παρομοιάσει με την κίνηση των μωρών που μπουσουλάνε ή με αυτή των τετράποδων χνουδωτών φίλων μας που έρπουν, σκαρφαλώνουν ή χοροπηδούν, στο δάσος ή την ζούγκλα.

Με μία απλή αναζήτηση στο YouTube θα βρει κανείς πάρα πολλές επιλογές ασκήσεων από ειδικούς που έχουν έναν πρωτόγνωρο τρόπο να κινούνται, βασιζόμενοι αποκλειστικά στο βάρος του σώματος τους.

Εικόνα
Primal Fitness: Τι είναι το δημοφιλές workout που θα κυριαρχήσει το 2023;

Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της σωματικής άσκησης:

  • Να νιώσεις πιο όμορφα με το σώμα σου.
  • Να βελτιώσεις την δύναμη σου.
  • Να ενισχύσεις την καρδιαγγειακή σου υγεία.

Το καλό που έχει αυτό το νέο workout είναι ότι αποτελεί έναν διασκεδαστικό τρόπο άθλησης που ουσιαστικά χρησιμοποιεί κινήσεις των μικρών παιδιών αλλά και των τετράποδων ζώων.

Να σημειωθεί εδώ ότι κινήσεις αυτές γίνονται όλο και πιο δύσκολα μεγαλώνοντας και γι’ αυτό χρειάζεται καθοδήγηση από προπονητές ώστε να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί.

Διάβασε ακόμα: Κάνεις κοιλιακούς και δε βλέπεις αποτέλεσμα; Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις

Αρχικά οι ασκήσεις ίσως φαίνονται απλές αλλά στην πράξη δεν είναι τόσο. Στόχος των ασκήσεων αυτόν είναι ναι και γυμνάσουν όλο το σώμα και να αποκαταστήσουν την κινητικότητα όπως και την πλαστικότητα του σώματος.

Εικόνα
Primal Fitness: Τι είναι το δημοφιλές workout που θα κυριαρχήσει το 2023;

Το workout είναι άμεσα σχετιζόμενο με κινήσεις που κάνουμε εκτός γυμναστηρίου όπως το ανέβασμα της σκάλας, το σήκωμα ενός αντικειμένου από το έδαφος, το σπρώξιμο μίας πόρτας για να ανοίξει!

Τέλος έχοντας σωστή καθοδήγηση και τηρώντας την κατάλληλη μέθοδο της προπόνησης αυτής, ο κίνδυνος τραυματισμών είναι ελαττωμένος, σε συνδυασμό με το ότι το σώμα σου θα έχει άμεσα αποτελέσματα.

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο