ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς θα κάνεις γυμναστική με καύσωνα και τι θα πρέπει να προσέξεις

Tips για τη σωματική άσκηση με ζέστη. Τι θα πρέπει να κάνεις και τι θα πρέπει να αποφύγεις!
2
'
Πώς θα κάνεις γυμναστική με καύσωνα και τι θα πρέπει να προσέξεις Καύσωνας_γυμναστική

Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες και ανυπόφορη ζέστη. Θα πρέπει λοιπόν να είσαι πολύ προσεκτικός όταν γυμνάζεσαι, ώστε να αποφύγεις τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία σου.

Μάθε λοιπόν στη συνέχεια ποια είναι τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να λάβεις για να είναι αποτελεσματικό το πρόγραμμα άσκησης που ακολουθείς, αλλά και για να αποφύγεις τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο καύσωνας για τον οργανισμό σου.

Ζέστη και γυμναστική: Προστατευτικά μέτρα

Ενυδάτωση

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του. Ενώ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να πίνεις αρκετό νερό, ώστε να αποφύγεις τον κίνδυνο της αφυδάτωσης και να αναπληρώνεις τα χαμένα υγρά.

Όταν ασκείσαι, το σώμα ιδρώνει ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος της αφυδάτωσης να είναι αρκετά αυξημένος.Μάλιστα, πολλά τρόφιμα, όπως το καρπούζι, το αγγούρι και το κολοκύθι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και συμβάλλουν επίσης στην ενυδάτωση του σώματος.

Καπέλο

Όταν γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο, η χρήση του καπέλου είναι απαραίτητη, ώστε να αποφύγεις τα ηλιακά εγκαύματα και να κρατήσεις τον ιδρώτα του τριχωτού της κεφαλής μακριά από την επιδερμίδα του προσώπου σου.

Ντουζ πριν την άσκηση

Ένα δροσερό ντουζ πριν το πρόγραμμα γυμναστικής είναι μία λύση ενάντια στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Θα δεις πως θα σε ανανεώσει και θα εκτελείς με μεγαλύτερη ένταση τις ασκήσεις σου στη συνέχεια.

Εικόνα
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Δείτε επίσης: Εργάζεσαι πολλές ώρες; Η κακή συνήθεια που “απειλεί” την καθημερινότητά σου

Ειδικά υφάσματα

Δε θεωρούνται όλα τα ρούχα και τα υφάσματα κατάλληλα για τη σωματική άσκηση, καθώς κάποια παγιδεύουν τον ιδρώτα ή απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία.

Σημαντικότερο ρόλο σε ένα ρούχο παίζει η πυκνότητα της ύφανσης. Όσο πιο πυκνή είναι η πλέξη τόσο δυσκολεύονται οι ακτίνες του ήλιου να περάσουν ανάμεσα στις ίνες του ρούχου. Ένας άλλος παράγοντας είναι η ποιότητα της ίνας. Συνθετικές ίνες από πολυεστέρα, λύκρα, νάιλον ή ακρυλικό υπερέχουν των φυσικών ινών όπως βαμβάκι, μαλλί ή μετάξι.

Επίσης, το χρώμα του ενδύματος διαφοροποιεί την προστασία. Τα έντονα χρώματα είναι καλύτερα των απαλών. Τα σκουρόχρωμα πάλι απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία από τα ανοιχτόχρωμα.

Βέβαια, η πιο ιδανική λύση είναι προμηθευτείς από το εμπόριο ειδικά ρούχα για τη γυμναστική που απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα και το διατηρούν πιο δροσερό.

Εικόνα
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τακτικά διαλείμματα

Είναι απαραίτητο τις ζεστές μέρες του χρόνου να κάνεις πιο τακτικά διαλείμματα, ώστε να δίνεις τον απαραίτητο χρόνο στον οργανισμό σου να ξεκουράζεται.

Ενώ παράλληλα, θα πρέπει να μειώσεις την ένταση των ασκήσεων, ώστε να μην εξαντληθείς. Αν φυσικά, αισθανθείς ναυτία, ζαλάδα, κράμπες ή πονοκέφαλο, θα πρέπει να σταματήσεις αμέσως.

Μάθετε ακόμη: Τρώτε όρθιοι; Οι κίνδυνοι για την υγεία σας

Αγαπημένο