ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Περπάτα γρήγορα μια ώρα κάθε μέρα για μακροζωία

Προτίμησε το περπάτημα από το αυτοκίνητο ή τη μηχανή!
31.08.2021
3
'
kathimerino-perpatima

Ο στόχος του περπατήματος για μια ώρα την ημέρα μπορεί εύκολα να επιτευχθεί. Για παράδειγμα, μπορείς να πας μια βόλτα με τα πόδια για δεκαπέντε λεπτά δύο φορές τη μέρα. Μπορείς, επίσης, να περπατάς το Σαββατοκύριακο αντί να οδηγείς. Σε κάθε περίπτωση αν σκεφτείς πόσο σημαντικός είναι ο στόχος και το κίνητρο τότε σίγουρα θα βρεις τον τρόπο να εντάξεις το περπάτημα στη ζωή σου. Κι αν ακόμα ψάχνεις αφορμές για να περπατήσεις, μπορείς να πάρεις και σκύλο! 

Διάβασε επίσης: Πώς το περπάτημα μπορεί να σε βοηθήσει να «κάψεις» λίπος από την κοιλιά 

Οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν περισσότερο

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη μεγάλης κλίμακας επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, οι ιδιοκτήτες σκύλων περνούν περίπου 300 λεπτά κάθε εβδομάδα περπατώντας με τα σκυλιά τους, 200 λεπτά περίπου περισσότερα από τους ανθρώπους χωρίς σκύλους. Τα αποτελέσματα της μελέτης για τους σκύλους και την άσκηση, έδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι περίπου τέσσερις φορές πιο πιθανό από τους άλλους ανθρώπους να τηρήσουν τις καθημερινές κατευθυντήριες γραμμές για τη σωματική άσκηση.

Τέρμα οι δικαιολογίες λόγω... κούρασης

Το τελευταίο πράγμα που θέλει να κάνει ένα άτομο που υποφέρει από κόπωση είναι να ασκηθεί. Κι όμως έρευνα του Πανεπιστημίου της Γεωργίας δείχνει ότι η τακτική, χαμηλής έντασης άσκηση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ενεργειακής στάθμης σε άτομα που υποφέρουν από κόπωση. Η άσκηση είναι ένας καλός τρόπος για να αισθάνονται οι άνθρωποι πιο ενεργητικοί, ενώ υπάρχουν και πλεονεκτήματα σε σχέση με την καφεΐνη και τα ενεργειακά ποτά.

Διάβασε ακόμα: Γιατί το μοναχικό περπάτημα είναι καλύτερο

Αγαπημένο