ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

O Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Μουσείο με αφορμή την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.
23.07.2021
2
'
Πρωθυπουργός ολυμπιακό μουσείο

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, με αφορμή την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Λεωνίδας Κόκκας, Νίκη Μπακογιάννη και Σοφία Μπεκατώρου, καθώς και οι  Παραολυμπιονίκες Άννα και Χριστίνα Ντέντα.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο νέο Μουσείο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ο Αντιπρόεδρος της Lamda Development Βαγγέλης Χρόνης και η Chief Development Officer της Lamda Development Μελίνα Παΐζη. Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τη Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας Μαρία Παπαϊωάννου και είδε από κοντά τα προσωπικά αντικείμενα που έχουν δωρίσει οι Ολυμπιονίκες, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του προσωπικές ιστορίες από τη συμμετοχή τους σε παλαιότερους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης, ο Πρωθυπουργός τόνισε «Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες απέκτησε ένα Μουσείο αντάξιο της παράδοσης και της ιστορίας των Αγώνων. Με πολύ μεγάλη χαρά σήμερα είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στο καινούργιο Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή την τόσο σημαντική ημέρα που εκκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, αυτοί οι ξεχωριστοί, διαφορετικοί, πολύ πιο δύσκολοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλες τις αθλήτριές μας και σε όλους τους αθλητές μας, καλή επιτυχία. Αν και το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί εν μέσω όλων αυτών των αντιξοοτήτων συνιστά ήδη μία πρώτη νίκη».

Εικόνα
Πρωθυπουργός Ολυμπιακό Μουσείο

 

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, δήλωσε «Είναι τιμή μας να υποδεχόμαστε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον νεοσύστατο χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας και ιδιαίτερα σήμερα που ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, γεγονός που δίνει στην επίσκεψη αυτή μία επιπλέον συμβολική αξία. Το όραμά μας, όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός του Μουσείου, ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο πολιτισμού που θα στεγάσει σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας και θα αναδείξει τη μοναδική συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος».

Ο Πρωθυπουργός, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και οι Ολυμπιονίκες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μαζί με τους μικρούς αθλητές από τον Αθλητικό Όμιλο Ξιφασκίας Αρίστων Παιανίας.

To Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας αποτελεί πρωτοβουλία της Lamda Development και βρίσκεται στο Golden Hall. Δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει μία σύγχρονη κιβωτό του Ολυμπισμού στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το αυθεντικό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις αναλλοίωτες αξίες της Ολυμπιακής Παιδείας από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα.

Αγαπημένο