ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η γυμναστική και η COVID-19 μπορεί να είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Cardiology, Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση σε άτομα που πάσχουν από κορονοϊό θα μπορούσε να τα βάλει σε πραγματικό κίνδυνο – ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμη και σε σοβαρά καρδιακά προβλήματα. Η μελέτη δείχνει ότι η άσκηση όσο ο οργανισμός προσπαθεί να πολεμήσει τον νέο κορονοϊό μπορεί να τον επιδεινώσει και να οδηγήσει σε μυοκαρδίτιδα ορισμένους ασθενείς. Ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών σε ολόκληρη τη χώρα συμφωνούν με τα νέα ευρήματα και επισημαίνουν ότι, εάν διαγνωστεί κάποιος με Covid-19, θα πρέπει να αποφύγει τη σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και ύστερα να επανέλθει σταδιακά στις πρότερες δραστηριότητές του.

150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα

αρκούν για μια σημαντική μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων της αϋπνίας αλλά και για την αύξηση της διάθεσης. 

Γιατί κάθε άσκηση είναι καλή άσκηση

Αν στόχος σου είναι να ζήσεις περισσότερο, ανέβα σκάλες, κάνε διατάσεις, παίξε βόλεϊ. Σύμφωνα με νέα μελέτη, αυτές οι δραστηριότητες συσχετίστηκαν με χαμηλότερα ποσοστά πρόωρου θανάτου. Στη μελέτη του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αριζόνα των ΗΠΑ συμμετείχαν περίπου 27.000 ενήλικες μεταξύ 18 και 84 ετών. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Ιατρικής και Επιστήμης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση. Στην εν λόγω μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης βοηθά, ενώ οι δραστηριότητες όπως το περπάτημα, η ποδηλασία και η αεροβική ήταν επίσης ευεργετικές. «Εάν κάνετε άσκηση, αυτό είναι σίγουρα καλύτερο από το εάν δεν κάνετε τίποτα» δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Connor Sheehan, επίκουρος καθηγητής στο σχολείο κοινωνικής και οικογενειακής δυναμικής T. Denny Sanford της ASU.

Ένας επιπλέον λόγος, λοιπόν, για να σκεφτείς σοβαρά την ένταξη της άσκησης στη ζωή σου, αν ανήκεις σε αυτούς που δεν το έχουν κάνει ακόμα.

 

Αγαπημένο