ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Home gym: Γιατί να το προτιμήσεις

Τι δείχνουν τα νούμερα πρόσφατης μελέτης.
17.02.2021
3
'
home-gym-ti-einai

170% αύξηση στις πωλήσεις εξοπλισμού γυμναστικής παρατηρήθηκε στην Αμερική τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με το ResearchAndMarkets.com επιβεβαιώνοντας ότι η στροφή στο home gym θεωρείται η πιο ασφαλής από άποψη υγειονομίας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Προσοχή στην υπερβολική άσκηση

Πιθανόν δεν το υποψιάζεσαι, όμως η υπερβολική άσκηση μπορεί να εξαντλήσει τον εγκέφαλό σου σε σημείο που να έχεις προβλήματα στη λήψη αποφάσεων, ισχυρίζεται μια νέα μελέτη. Παρά τα οφέλη των αθλημάτων αντοχής, ένα υπερβολικό φορτίο προπόνησης μπορεί να έχει κακές επιπτώσεις στον εγκέφαλό, δήλωσαν Γάλλοι ερευνητές. "Τα ευρήματά μας εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι δεν παίρνουμε τις ίδιες αποφάσεις όταν ο εγκέφαλός είναι κουρασμένος", δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Mathias Pessiglione του Hopital de la Pitie-Salpitriere στο Παρίσι. Είναι σημαντικό να παρακολουθούνται επομένως τα επίπεδα κόπωσης κατά την άσκηση για να αποτραπούν οι λανθασμένες αποφάσεις που μπορεί να ληφθούν. 

Παρόλα αυτά, έρευνες υποστηρίζουν πως η άσκηση γενικά βοηθάει στον... ύπνο! «Έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι η άσκηση, στην πραγματικότητα, βοηθά να κοιμηθεί κάποιος πιο γρήγορα και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου», λέει η Charlene Gamaldo, MD, ιατρική διευθύντρια του Johns Hopkins Center for Sleep στο Γενικό Νοσοκομείο Howard County. Η μέτρια αερόβια άσκηση αυξάνει την διάρκεια του βαθύ ύπνου, όπου ο εγκέφαλος και το σώμα έχουν την ευκαιρία να αναζωογονηθούν. Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της διάθεσής σας και να αποσυμπιέσει το μυαλό πράγμα που επίσης βοηθά στην έλευση του ύπνου

Αγαπημένο