ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Aqua aerobic: Πόσες θερμίδες καίει και ποια είναι η καλύτερη ώρα για να το κάνεις

Τι αναφέρουν έρευνες.
28.05.2021
2
'
aqua-aerobic istock

Το aqua aerobic καίει από 200 έως 350 θερμίδες ανάλογα με το βάρος σώματος του αθλούμενου. Έρευνα μάλιστα του Ηarvard επιβεβαιώνει ότι τις περισσότερες θερμίδες καίνε εκείνοι με το πιο αυξημένο βάρος. Πότε όμως είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις την γυμναστική σου; 

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, υποστηρίζει ότι η άσκηση το πρωί, μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Ο ερευνητής της Ιατρικής Σχολής του UCI, Paolo Sassone-Corsi και επικεφαλής της μελέτης αποκάλυψε πως η άσκηση στη σωστή ώρα της ημέρας - γύρω στα μέσα του πρωινού - έχει ως αποτέλεσμα μια πιο αναζωογονητική επίδραση στο σώμα.

Προσοχή όμως: Επιστήμονες υγείας από τα πανεπιστήμια του Bath και του Μπέρμιγχαμ διαπίστωσαν ότι μεταβάλλοντας τον χρόνο κατά τον οποίο οι άνθρωποι τρώνε και ασκούνται, μπορούν να ελέγξουν καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έκαναν άσκηση πριν το πρωινό γεύμα έκαψαν διπλάσια ποσότητα λίπους απ’ ό,τι εκείνοι που ασκήθηκαν μετά.

Διάβασε επίσης: Ασκήσεις παραλίας: Συνδύασε ηλιοθεραπεία και άσκηση

Γυμνάσου το πρωί για να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ

Αυτό υποστηρίζει άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Sleep Medicine. Αναφέρει δηλαδή ότι η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο εν λόγω επιστημονικό έντυπο εξέτασε την επίδραση της άσκησης στην ποιότητα του ύπνου και βρήκε ότι οι άνθρωποι που ασκούνται το πρωί τείνουν να κοιμούνται καλύτερα το βράδυ.

Διάβασε επίσης: Τι γυμναστική να επιλέξεις για να έχεις καλύτερο ύπνο

Αγαπημένο