ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μήπως κάθεσαι πολλές ώρες στο γραφείο; Οι ασκήσεις ορθοσωμίας που πρέπει να κάνεις

Τι είναι οι ασκήσεις ορθοσωμίας και πως μας βοηθάνε;
3
'
Σωστές ασκήσεις ορθοσωμίας istock

Αν κάθεσαι 8 με 10 ώρες στο γραφείο ή αν είσαι αναγκασμένη να στέκεσαι ώρες όρθια στη δουλειά σου, με τις κινήσεις σου να είναι περιορισμένες, τότε γνωρίζεις πως το σώμα σου υποφέρει. Αν θες να το βοηθήσεις, θα πρέπει να βάλεις στη ζωή σου κάποιες απλές ασκήσεις ορθοσωμίας.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Ένα πλήρες πρόγραμμα διατατικών ασκήσεων για όλο το σώμα από την Μάντη Περσάκη

Ασκήσεις ορθοσωμίας – Τι είναι και πως μας βοηθάνε

Τι είναι όμως οι ασκήσεις ορθοσωμίας που χρειάζεσαι αν δουλεύεις πολλές ώρες στο γραφείο και γενικότερα κάνεις καθιστική ζωή; Είναι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τους μυς του κορμού σου (κοιλιακούς και ραχιαίους) τους μύες της άνω πλάτης, του θώρακα και τους γλουτιαίους.

Οι ασκήσεις ορθοσωμίας  βοηθάνε στο να «ανακουφίσουν» σημεία όπως ο αυχένας, η μέση, οι ώμοι, τα ισχία και τα γόνατα, τα οποία σε πονάνε κυρίως λόγω κακής στάσης του σώματος. Αν το σώμα μας δεν είναι σωστά «ευθυγραμμισμένο», τότε υπέρ-λειτουργούν κάποιοι μύες μας, εις βάρος των υπολοίπων που περιβάλλουν μία άρθρωση, κάτι που οδηγεί σε χρόνιες αδυναμίες και συνεχή πόνο.

Το καλύτερο όμως με αυτές τις ασκήσεις, είναι πως μπορείς να τις κάνεις και εσύ εύκολα και χωρίς κόπο στο σπίτι σου, ακόμη και αν είσαι αρχάρια. Ακολούθησε τις οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί και δώσε στο σώμα σου την υποστήριξη που έχει ανάγκη. 

 

 

Remote video URL

 

Διάβασε και αυτό: Το 15λεπτο χορευτικό workout που θα σε κρατήσει σε φόρμα

Αγαπημένο