ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μετακίνηση 6: Πώς να κάψεις 200 θερμίδες

Πιάνουν ακόμα και αν βαριέσαι την γυμναστική!
3
'
pos-na-kapseis-200-thermides

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτό το πλανήτη (ή στη χώρα για να είμαι πιο συγκεκριμένη) που δεν έχει στείλει μήνυμα για μετακίνηση 6 μέσα στην καραντίνα. Ακόμα και εκείνοι που δεν είναι γενικά αθλητικοί ως τύποι, βρήκαν ως ευκαιρία την άθληση ώστε να βγουν από το σπίτι τους που η αλήθεια είναι πως ώρες ώρες μας πνίγει. Τι θα έλεγες όμως να κάνεις την μετακίνηση 6 σου πιο στοχευμένα ώστε να κάψεις 200 θερμίδες σε λίγο χρόνο; 

Παρακάτω θα βρεις 3 πραγματικά εύκολους τρόπους ώστε αφενός να κάψεις τις 200 θερμίδες σου, αφετέρου να μην κουραστείς κιόλας ιδιαίτερα. Και πρόσεξε: Σου μιλάει το απόλυτο couch potato, επομένως τέρμα οι δικαιολογίες!

#1 Περπάτα

Πάρε τον σκύλο σου, τον κολλητό σου, τον άντρα σου ή τη μαμά σου και... περπάτα! Μπορεί να σου φαίνεται απλό αλλά σύμφωνα με έρευνες, με πολύ αργό περπάτημα, χρειάζονται 40  έως 50 λεπτά για να κάψεις 200 θερμίδες. Με μέτριας ταχύτητας περπάτημα, χρειάζεσαι 23 – 29 λεπτά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο αλλά σκέψου πως για ένα άτομο 70 κιλών,  η διάρκεια στο αργό περπάτημα είναι τα 45 λεπτά, και στο μέτριο περπάτημα είναι τα 25 – 26 λεπτά.

pos-na-kapseis-200-thermides-idees

#2 Κάνε ποδήλατο

Με την ποδηλασία γυμνάζεσαι σε όλο το σώμα, αλλά η έμφαση δίνεται στα πόδια σου. Μπορείς να κάνεις είτε στατικό ποδήλατο στο σπίτι ή στο γυμναστήριο είτε κανονική ποδηλασία στο δρόμο.  Χοντρικά, έχε στο νου σου πως ποδηλατώντας με μέτρια ένταση και διάρκεια περί τα 30 λεπτά καταναλώνουμε ενέργεια ίση με περίπου 295 θερμίδες (ανάλογα με το βάρος μας).

Πιο αναλυτικά με:

  • Χαλαρή ένταση - 8 χλμ/ω: 75-155 θερμίδες
  • Μέτρια ένταση - 16 χλμ/ω: 190-415 θερμίδες
  • Δυνατή ένταση - 27 χλμ/ω: 300-670 θερμίδες

pos-na-kapseis-200-thermides-tips

#3 Τρέξιμο, αγάπη μου

Εντάξει, αυτός ο τρόπος είναι λίγο πιο σκληροπυρηνικός από τους άλλους αλλά ορισμένες φορές δεν γίνεται αλλιώς. Το τρέξιμο, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κάψεις 200 θερμίδες. Όσον αφορά στη διάρκεια τρεξίματος για να κάψεις τις 200 θερμίδες πρέπει να το κάνεις επί 20 λεπτά κατά μέσο όρο, σε μία μέτρια ταχύτητα της τάξης των 8 χιλιομέτρων την ώρα. Μην σε τρομάζει το νούμερο των 8 χιλιομέτρων καθώς εκ πείρας σου λέω ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο. Βάλε τα αθλητικά σου και.. πάμε!

Αγαπημένο