ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πηγή Δεβετζή: Η ηλικία, τα μετάλλια και ο τραυματικός γάμος

Όλα όσα δεν ήξερες για την αθλήτρια!
3
'
Όλα όσα δεν ήξερες για την Πηγή Δεβετζή NDP

Η Πηγή Δεβετζή είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπητές αθλήτριες, για την οποία και έχει δημιουργηθεί μεγάλο ενδιαφέρον. Αναζητήσεις για την ηλικία, τα μετάλλια καθώς και για τον τραυματικό της γάμο, έχουν "κατακλύσει" το ίντερνετ. Αν θες λοιπόν να μάθεις τα πάντα για αυτήν... συνέχισε να διαβάζεις. 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Πηγή Δεβετζή - Έπεσα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από μεγάλο παράγοντα

Όλα όσα δεν γνώριζες για την Πηγή Δεβετζή

 

  • Η Χρυσοπηγή Δεβετζή  έχει ηλικία 45 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στις 2 Οκτωβρίου του 1975.
  • Είναι Ελληνίδα αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν και του άλματος εις μήκους, με μεγάλες διακρίσεις.
  • Έχει ύψος 1,70 μέτρα. 
  • Στη διάρκεια της καριέρας της αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια του Ολυμπιακού ΣΦΠ.
  • Η Δεβετζή ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ως η κορυφαία της χρονιάς τον Δεκέμβριο του 2008, κυρίως λόγω του χάλκινου μεταλλίου που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου της ίδιας χρονιάς (ένα μετάλλιο που της αφαιρέθηκε το 2016 λόγω του ότι βρέθηκε ντοπαρισμένη σε αυτούς τους αγώνες) με 2.016 ψήφους και τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για 4η συνεχή χρονιά, που αποτελεί ρεκόρ.
  • Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες στην ιστορία του τριπλούν αφού κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα με 15,32 μέτρα, επίδοση που πέτυχε στον προκριματικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, στις 21 Αυγούστου 2004. Στον τελικό του αγωνίσματος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15,25 μ. στην τέταρτη από τις 6 προσπάθειες που επιχείρησε στον τελικό.
  • Την ίδια χρονιά κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Βουδαπέστη το Μάρτιο με 14,73 μ.
  • Το 2005 κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Ελσίνκι με επίδοση 14,64μ. Το Σεπτέμβριο του 2005 κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των Γκραν Πρι που διεξήχθη στο Μονακό στις 9 - 10 Σεπτεμβρίου με επίδοση 14,89 μ.
  • Το 2006 δεν μετείχε σε αγώνες κλειστού στίβου, ενώ ξεκίνησε τη θερινή σεζόν με πολύ καλές επιδόσεις και στο τριπλούν και στο μήκος. Κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στο μήκος με επίδοση 6,83 μ., που είναι η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, ενώ στο τριπλούν έχει επίδοση 14,88 μ., επίδοση που πέτυχε στα Τσικλιτήρεια 2006.

 

  • Πήρε μέρος στους αγώνες της πρώτης κατηγορίας (δεύτερο γκρουπ) του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Στίβου Μπρούνο Τζάουλι που διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης το διήμερο 17 - 18 Ιουνίου 2006. Συμμετείχε στα αγωνίσματα του τριπλούν και του μήκους και κέρδισε και στα δύο με επιδόσεις 14,44 μ. και 6,71 μ. αντιστοίχως χαρίζοντας 16 υπερπολύτιμους βαθμούς στην ελληνική ομάδα και βοηθώντας την να τερματίσει πρώτη στο δεύτερο γκρουπ και να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα.
  • Έλαβε μέρος στον προκριματικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και πέρασε στον τελικό κάνοντας 14.64 στη δεύτερή της προσπάθεια.
  • Στον τελικό του αγωνίσματος που έγινε στις 9 Αυγούστου 2006 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15.05 που έκανε στην πρώτη της προσπάθεια στον αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι βρισκόταν στην πρώτη θέση μέχρι το προτελευταίο άλμα στον αγώνα, όταν η Τατιάνα Λεμπέντεβα έκανε στην τελευταία προσπάθεια της 15.15 και πήρε το χρυσό μετάλλιο από τη Χρυσοπηγή Δεβετζή.
  • Στις 31 Αυγούστου 2007 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Οζάκα της Ιαπωνίας με επίδοση 15,04, την οποία πέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια. Είχε, ακόμη, τέσσερις άκυρες προσπάθειες και μία ακόμα επιτυχημένη στα 14,75. Ωστόσο, σε επανέλεγχο που έκανε η ΙΑΑF στο δείγμα του 2007 τον Νοέμβριο του 2015, βρέθηκαν παράνομες ουσίες και ο ΣΕΓΑΣ γνωστοποίησε την έναρξη της πειθαρχικής της διαδικασίας.
  • Ακολούθησε, τον επόμενο μήνα (23 Σεπτεμβρίου 2007), η δεύτερη θέση στον τελικό των Γκραν πρι, στη Στουτγάρδη, με άλμα στα 14,75 μέτρα.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 2007 η Χρυσοπηγή κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στην Ινδία, με 6,69μ.
  • Στις 10 Δεκεμβρίου του 2007 ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ως κορυφαία του ελληνικού αθλητισμού[5]για τρίτη συνεχή χρονιά.
  • Η Δεβετζή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στις 9 Φεβρουαρίου του 2008 έκανε άλμα 6,85 μ. στο μήκος. Αυτό ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση της ελληνικής ιστορίας στον κλειστό στίβο, μετά το πανελλήνιο ρεκόρ της Νίκης Ξάνθου (7,03).
  • Το Μάρτιο του 2008, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αθλήτρια προκρίθηκε από το πρώτο της άλμα (14,63μ.) στον τελικό του αγωνίσματος. Τον ίδιο μήνα ορίστηκε η τελευταία λαμπαδηδρόμος κατά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
  • Η Δεβετζή πρώτευσε στο άλμα εις μήκος στο γκαλά γυναικών στη Φιλοθέη στις 28 Μαΐου του 2008 πετυχαίνοντας 6,66μ. στην πρώτη προσπάθειά της .
  • Η πρωταθλήτρια πέτυχε παγκόσμια επίδοση με 15,22 μέτρα στο τριπλούν στη διάρκεια του μίτινγκ "Θεσσαλονίκη 2008".
  • Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αφού προκρίθηκε με την πρώτη προσπάθεια κατευθείαν στον τελικό του τριπλούν, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο (που της αφαιρέθηκε αργότερα εξαιτίας χρήσης απαγορευμένης ουσίας) με επίδοση 15,23 μ. που αποτέλεσε την καλύτερη επίδοσή της εκείνο το χρόνο.
  • Τον Απρίλιο του 2009 στο Γκραν Πρι του Ντακάρ στις 14 Απριλίου η αθλήτρια ήταν 4η με άλμα στο τριπλούν 14,08 μ.
  • Τον Μάρτιο του 2011 στην αθλήτρια επεβλήθη αποκλεισμός από όλες τις διοργανώσεις για δύο χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, με την αιτιολογία ότι «απέτυχε να δώσει δείγμα» σε αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου έκανε προετοιμασία.
  • Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου την τιμώρησε για παραβίαση των κανονισμών doping και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Οσάκα το 2007, καθώς βρέθηκε θετικό δείγμα της σε έλεγχο κατά την διάρκεια των αγώνων.
  • Στις 17 Νοεμβρίου 2016 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή της αφαίρεσε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, λόγω της χρήσης στανοζολόλης κατά τη διάρκεια των Αγώνων, κάτι για το οποίο η ίδια είχε αναφέρει στο athletestories.gr, "Με “καταδίκασαν”. Μου αφαίρεσαν ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Αμαύρωσαν το όνομά μου… Εγώ, όμως, ήμουν καθαρή! Στους τρεις ελέγχους, από τους οποίους πέρασα το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, ήμουν καθαρή! Ουδέποτε είχα κάνει χρήση των σκευασμάτων που υποστηρίζουν. Κοιμάμαι ήσυχη! Να το ξέρετε αυτό! Τα χρόνια πέρασαν, αλλά αυτή η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο μυαλό μου. Δυστυχώς, τότε, δεν με βοήθησε κανείς, για να “ξεμπλέξω το κουβάρι”".
  • "Με έχουν πληγώσει πολύ συναισθηματικά. Η τελευταία μου σχέση με πλήγωσε πάρα πολύ. Ήταν και μακροχρόνια, τρία χρόνια… Δε μπορείς να κοροϊδεύεις ή να πληγώνεις μια γυναίκα έτσι όταν είστε καιρό μαζί… Είχα επενδύσει πολύ συναισθηματικά αλλά πάλι το είδα θετικά και άρχισα να σκέφτομαι ότι για να μην είμαστε μαζί κάποιος λόγος θα υπάρχει" είχε αναφέρει παλιότερα η Ολυμπιονίκης στο "Celebrity Life Game". "Μη με ανακατεύεις με τον γάμο μου, ανακατεύομαι και μόνο που το σκέφτομαι. Ήταν μεγάλο λάθος, από τα μεγαλύτερα που έχω κάνει. Η σχέση κράτησε πολλά χρόνια, ο γάμος όχι τόσα. Ήμασταν δυστυχώς και συνεργάτες. Είναι πολύ κακό όταν τα επαγγελματικά μπλέκονται με τα συναισθηματικά. Ίσως φταίω εγώ που δεν αποφάσιζα να φύγω από αυτό το μπλοκάρισμα, γιατί μπλοκάρισμα ήταν για μένα. Δεν είχα καλή τύχη σε αυτό το πράγμα. Δεν ήταν μια καλή περίοδος της ζωής μου. Δε θέλω να το σκέφτομαι και να μιλάω για αυτό.. Ότι κατάφερα το κατάφερα μόνη μου και με τη βοήθεια του προπονητή μου και μόνο. Το υπόλοιπο μπορεί να μου έκανε και κακό… Με κάποιο τρόπο με εκμεταλλεύτηκε αυτός ο άνθρωπος που υπήρξα παντρεμένη. Έχει τελειώσει αυτός ο άνθρωπος για μένα".

*Με πληροφορίες από Wikipedia

Δες και αυτό: Λευτέρης Πετρούνιας: 8 + 1 πράγματα που δεν ήξερες για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη

Αγαπημένο