ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μίλτος Τεντόγλου: 6 + 1 πράγματα που δεν γνώριζες για τον "χρυσό" Ολυμπιονίκη

Όλα όσα δεν ήξερες για αυτόν!
3
'
τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με το έκτο και τελευταίο άλμα, στον τελικό του μήκους, το οποίο ήταν και αυτό που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020/2021.

Ο αθλητής ήταν και εκείνος συγκλονισμένος, ενώ ανέφερε μάλιστα πως στάθηκε τυχερός, μιας και τα πρώτα του άλματα "ήταν χάλια". Αν θες όμως να μάθεις περισσότερα για τον νεαρό αθλητή, εμείς σου βρήκαμε 6 + 1 πράγματα που δεν γνώριζες για τον "χρυσό" Ολυμπιονίκη καθώς και όλες του τις διακρίσεις. 

"Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν... χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω.... Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός".

Δες αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στην κάμερα μετά την νίκη του, εδώ

Όλα όσα δεν ήξερες για τον Μίλτο Τεντόγλου

  • O Μιλτιάδης "Μίλτος" Τεντόγλου έχει ηλικία 23 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 18 Μαρτίου του 1998.
  • Έχει αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη, και επίσης, πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου το 2021.
  • Έχει ύψος 1,85 και βάρος 75 κιλά.
  • Έχει καταγωγή από τα Γρεβενά, ενώ στην εφηβική του ηλικία εξασκούσε, ως χόμπι, το παρκούρ.
  • Ξεκίνησε το στίβο -εντελώς τυχαία- σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του έμπειρου προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον παρατήρησε να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών. Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου, και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής. 
  • Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, τον Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του.
  • O Μίλτος Τεντόγλου, είναι σε σχέση, για την οποία είχε δηλώσει χιουμοριστικά, μετά τον αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, "Πάνω από όλα μου δίνουν δύναμη οι χορηγοί μου και, επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και με κάνει να έρχομαι στους αγώνες τσιτωμένος και να ξεσπάω".

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Oλυμπιακοί Αγώνες - Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Διακρίσεις

  • Οι πρώτες του μεγάλες επιδόσεις ήρθαν το 2015. Μέσα σε λίγες ημέρες βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων. Στις 6 Ιουνίου 2015 προσγειώθηκε στα 7,65 μ και λίγες μέρες αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στις Σέρρες, ανέβασε το ρεκόρ στα 7,69 μ. Κέρδισε έτσι μία θέση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας (15-19/7/2015), όπου εκεί κατετάγη στην 5η θέση, με καλύτερο άλμα στα 7,66 μ.
  • Στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων το 2016, σε ηλικία 17 ετών, ο Τεντόγλου με άλμα στα 7,91 μ, από την τρίτη του προσπάθεια, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
  • Στις 28 Μαΐου 2016, με άλμα στα 8,19 μ κατά τη διάρκεια του μίτινγκ "Παπαφλέσσια" έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2016.
  • Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πήδηξε μόνο 7,64 μ. Επίσης, δεν κατάφερε να επιτύχει κάτι θετικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017, κερδίζοντας όμως εμπειρίες.
  • Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών 2017 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 8,30 μ και νέο πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 20. Λίγο αργότερα, ήρθε και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στο Γκροσέτο, κατετάγη πρώτος με καλύτερο άλμα στα 8,07 μ. Αυτός ήταν και ο πρώτος του μεγάλος αγώνας, στον οποίο έκανε επίδοση πάνω από τα οκτώ μέτρα.
  • Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2018 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8,25 μ. Το μετάλλιο του αυτό αποτελεί το πρώτο χρυσό στο άλμα εις μήκος που κατακτά η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. Παράλληλα ο Μ. Τεντόγλου αναδεικνύεται με το μετάλλιο αυτό ως ο νεότερος Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στίβου στην ιστορία.
  • Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2019 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8μ. και 38 εκ.
  • Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,41μ (+0,1μ/δ)/.
  • Ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο έκανε σε ένα μίτινγκ στην Καλλιθέα στις 26 Μάϊου 2021 με την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με 8,60 μ. Το άλμα αυτό είναι η πρώτη επίδοση στον κόσμο για το έτος 2021.
  • Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2021, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά με άλμα 8,35 μ. Ο Μίλτος Τεντόγλου παρότι αγωνίσθηκε έχοντας έναν τραυματισμό στο αριστερό του γόνατο κατάφερε με άλμα στα 8,04 μ που πέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια στον προκριματικό να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, όπου στην πρώτη του προσπάθεια σημείωσε επίδοση 8.35μ. Το άλμα αυτό του έδωσε την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του τον Σουηδό Thobias Montler που σημείωσε 8,31 μ και τον Φιλανδό Kristian Pulli που σημείωσε 8,24 μ.
  • Στις 9 Ιουλίου 2021, κατετάγη 1ος στο μίτινγκ του Diamond League στο Μονακό στο άλμα εις μήκος κάνοντας άλματα στα 8,21 μ και 8,24 μ. 

*Με πληροφορίες από Wikipedia

Αγαπημένο