ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δέσποινα Βανδή: Χτίζει το κορμί της κάνοντας ποδήλατο - Ποια τα οφέλη

Μήπως να ξεκινήσεις και εσύ;
3
'
Δέσποινα Βανδή γυμναστική

Η Δέσποινα Βανδή έχει αν μη τι άλλο, μια υπέροχη σιλουέτα. Η ίδια, αν και είναι άνω των 50 ετών έχει απίστευτους κοιλιακούς, που οφείλει στην σωστή διατροφή αλλά και την γυμναστική. Η τραγουδίστρια, αγαπά πολύ το ποδήλατο και σε πρόσφατη ανάρτησή της μαζί με την Μαρία Μπακοδήμου, φαίνεται να γυμνάζεται κάνοντας ποδηλασία.

Ποια είναι τα οφέλη όμως της συγκεκριμένης άσκησης;

Το ποδήλατο βοηθάει το ανοσοποιητικό σου

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, άτομα που έκαναν ποδήλατο για μισή ώρα την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα εμφάνισαν τις μισές ασθένειες συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν καμία σωματική δραστηριότητα, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι η ποδηλασία βοηθάει το ανοσοποιητικό σου.

Ενισχύει την μακροζωία σου

Το Bike Radar αναδημοσιεύει μια ενδιαφέρουσα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το King's College London, η οποία έδειξε μια βιολογική διαφορά ηλικίας 9 ετών μεταξύ των διδύμων που έκαναν ποδήλατο συγκριτικά με εκείνων που δεν αγαπούσαν την ποδηλασία. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Sports Medicine διαπίστωσε ότι οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στο Tour de France έζησαν, κατά μέσο όρο, οκτώ χρόνια περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό.
Τέλος, το website NHS αναφέρει ότι οι ποδηλάτες έχουν 41% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία θνησιμότητας από ό, τι οι μη ποδηλάτες.

Σε προφυλάσσει από ασθένειες

Η ίδια μελέτη από το NHS που αναφέρεται παραπάνω σημειώνει ότι οι ποδηλάτες είναι 40% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο.
Ομοίως, οι γυναίκες που κάνουν ποδήλατο έχει αποδειχθεί ότι έχουν 34% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Τα καρδιαγγειακά οφέλη είναι εξίσου πολύ σημαντικά , με τους ποδηλάτες να έχουν 52% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις. 

Δες την φωτογραφία με την Δέσποινα Βανδή και την Μαρία Μπακοδήμου να κάνουν ποδήλατο:

 

Και αν αναρωτιέσαι πόσες θερμίδες καίει το ποδήλατο... σου έχουμε την απάντηση!

Αγαπημένο